ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Σάββατο 17 Αυγούστου 2024

 

Τις νέες τάσεις στα επαγγελματικά ταξίδια σε Μέση Ανατολή και Βόρεια Αφρική (MENA) για το 2024, αποκαλύπτει έκθεση των Tumodo και Admitad.

  • Φέτος, τα επαγγελματικά ταξίδια αναμένεται να φτάσουν τα 1,48 τρις δολάρια παγκοσμίως, με τη Μέση Ανατολή να παρουσιάζει ρυθμό ανάπτυξης 11,2%.
  • Πέρυσι, η περιοχή ξεπέρασε τα επίπεδα δαπανών της πριν από τον COVID-19, φτάνοντας τα 17 δις δολάρια σε δαπάνες από επαγγελματίες ταξιδιώτες, γεμίζοντας με αισιοδοξία τις μελλοντικές προοπτικές της.

Αεροπορικά εισιτήρια

  • Η μέση τιμή των αεροπορικών εισιτηρίων στην περιοχή MENA έχει φτάσει τα 205 δολάρια, μια αλλαγή που αποδίδεται στον εποχιακό πληθωρισμό.
  • Αντίθετα, τα εισιτήρια οικονομικής θέσης από τη ΜΕΝΑ προς την Ευρώπη, την Ασία και την Αμερική είναι κατά μέσο όρο 510 δολάρια, ενώ οι ναύλοι για την business class για αυτά τα δρομολόγια φτάνουν τα 2.084 δολάρια.
  • Όσον αφορά τη διανομή των τύπων εισιτηρίων στα επαγγελματικά ταξίδια, το 88% των εισιτηρίων είναι για οικονομική θέση, το 10% για business class και το 2% για πρώτη θέση.
  • Επιπλέον, μια αύξηση 17% στις ενοικιάσεις αυτοκινήτων κατά τη διάρκεια επαγγελματικών ταξιδιών σε σύγκριση με το 2023 υποδηλώνει προτίμηση για ευέλικτες επιλογές μεταφοράς.

Ταξιδιωτικοί προορισμοί

Όσον αφορά τους προορισμούς επαγγελματικών ταξιδιών, το Πακιστάν, το Κουβέιτ και τη Σαουδική Αραβία ως κορυφαίους προορισμούς για ταξιδιώτες από το Ντουμπάι.

Η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ) είναι δημοφιλείς περιοχές για εργαζόμενους Πακιστανούς. Πάνω από 450.000 άτομα εγκατέλειψαν το Πακιστάν το 2023 για ευκαιρίες απασχόλησης σε αυτές τις χώρες.
Αυτή η τάση υπογραμμίζει τους ισχυρούς οικονομικούς δεσμούς και τις επιχειρηματικές συνδέσεις στην περιοχή της ΜΕΝΑ.