ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Σάββατο 17 Αυγούστου 2024

ΞΕΕ: Διαμονή σε 649 πληγέντες των πυρκαγιών στην Αθήνα

 Αποτελεσματικά λειτούργησε η ειδική πλατφόρμα που δημιούργησε το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΞΕΕ), για την αντιμετώπιση κρίσεων και έκτακτων καταστάσεων, κατά τη διάρκεια των οποίων προσφέρεται άμεσα η δυνατότητα προσωρινής διαμονής σε πολίτες που πλήττονται.

Μέχρι την Τρίτη, 13 Αυγούστου, το πρωί, κατά τη διάρκεια της καταστροφικής πυρκαγιάς στην Αττική, 649 άτομα αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους ή τους χώρους διαμονής τους λόγω των έκτακτων συνθηκών. Αυτοί οι πολίτες μεταφέρθηκαν με ασφάλεια σε δωμάτια 39 ξενοδοχείων της πρωτεύουσας, τα οποία είχαν διατεθεί από επαγγελματίες ξενοδόχους που ανταποκρίθηκαν άμεσα στην έκκληση για βοήθεια μέσω της ειδικής πλατφόρμας που δημιούργησε το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΞΕΕ). Η πλατφόρμα αυτή λειτούργησε αποτελεσματικά, παρέχοντας άμεση στέγαση και εξασφαλίζοντας την ασφαλή διαμονή των πολιτών που βρέθηκαν σε κίνδυνο.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, η προσφορά καταλυμάτων και κλινών μέσω της πλατφόρμας κάλυψε πλήρως τις ανάγκες των πληττόμενων, δείχνοντας την ικανότητα της τουριστικής βιομηχανίας να ανταποκρίνεται σε έκτακτες καταστάσεις.

Η επιτυχία αυτή κατέστη δυνατή χάρη στη στενή συνεργασία του Υπουργείου Τουρισμού, του ΞΕΕ, και του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, εξασφαλίζοντας τη μέγιστη αξιοποίηση αυτού του κρίσιμου εργαλείου. Το αποτέλεσμα ήταν η άμεση και αποτελεσματική στήριξη των πολιτών σε μια περίοδο σοβαρής κρίσης, υπογραμμίζοντας τη σημασία της προετοιμασίας για τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.