ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Σάββατο 10 Αυγούστου 2024

Γιορτή Κρασιού Ραψάνης

 

Στις 26 και 27 Αυγούστου στη Ραψάνη, έχει προγραμματιστεί η διεξαγωγή της περίφημης Γιορτής Κρασιού.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, στη Γιορτή Κρασιού θα λάβουν μέρος γνωστοί καλλιτέχνες και μουσικά σχήματα έντεχνης και παραδοσιακής μουσικής, τα οποία θα αναβιώσουν τον παραδοσιακό τρόπο διασκέδασης. Μεταξύ άλλων, η Γιορτή Κρασιού περιλαμβάνει ομιλίες σχετικά με την καλλιέργεια του αμπελιού, παραδοσιακή δημοτική βραδιά με τη συμμετοχή ορχήστρας και την εμφάνιση χορευτικών τμημάτων αλλά και την εμφάνιση πολυφωνικού παραδοσιακού συγκροτήματος από τον δήμο Τεμπών.


Σημειώνεται ότι στη Γιορτή Κρασιού έχουν προσκληθεί και τοπικοί συνεταιρισμοί για την προβολή των παραγόμενων προϊόντων τους.

Σκοπός των εκδηλώσεων, είναι η γνωριμία των παρευρισκόμενων με το αμπέλι, η ανάδειξη του τόπου αλλά και η ψυχαγωγία μέσω κοινών ηθών και εθίμων.