ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Σάββατο 7 Μαΐου 2022

Πόσο έχει επηρεάσει η πανδημία τη ζήτηση κρουαζιέρας

 

Σχεδόν τέσσερις στους 10 πελάτες κρουαζιέρας λένε ότι ο Covid έχει επηρεάσει «λίγο ή καθόλου» το ενδιαφέρον τους για κρουαζιέρα, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία έρευνας του Cruise.co.uk.

Η διαδικτυακή έρευνα του OTA ολοκληρώθηκε από 6.600 επιβάτες κρουαζιέρας, συμπεριλαμβανομένων πελατών από το Cruise.co.uk και τη γερμανική επιχείρηση του Kreuzfahrtberater, τον περασμένο μήνα.

  • Το 29% παραμένει το ίδιο πρόθυμο για ταξίδια κρουαζιέρας όπως ήταν πριν από την πανδημία.
  • Το 10% ανέφερε ότι το ενδιαφέρον του για κρουαζιέρα έχει αυξηθεί ξανά.

Σε ποιες γραμμές κρουαζιέρας είναι πιο πιθανό να κάνουν κράτηση

  • P&O Cruises (19%).
  • Celebrity Cruises (13%).
  • Royal Caribbean International (10%).
  • Princess Cruises (9%).

Περίπου το ένα τέταρτο δήλωσε «αρκετά πιθανό» να κάνει κράτηση για κρουαζιέρα στο Ηνωμένο Βασίλειο εντός του επόμενου έτους, ενώ το 22% είπε ότι ήταν «πολύ πιθανό» και το 7% «σίγουρο».

Ένας στους πέντε (21%) είπε ότι ήταν «αρκετά πιθανό» να κάνει κράτηση για μια κρουαζιέρα μέσα στους επόμενους 12 περίπου μήνες και το 15% είπε ότι ήταν «πολύ πιθανό».

Σχεδόν το 6% δήλωσε ότι ήταν «βέβαιο» πώς θα κάνει κράτηση για μια κρουαζιέρα εντός του επόμενου έτους.

Οι πολιτικές ακύρωσης και κρατήσεων βαθμολογήθηκαν ως ο πιο σημαντικός παράγοντας κατά την κράτηση κρουαζιέρας, πριν από το φαγητό και το ποτό στη δεύτερη θέση και τα μέτρα υγείας και ασφάλειας στην τρίτη θέση.

Κρουαζιέρα και περιβάλλον

Τα περιβαλλοντικά διαπιστευτήρια μιας γραμμής κρουαζιέρας ήταν στο τέλος της λίστας επιλογών, με μέση βαθμολογία 7,37 στα 10.

Σχεδόν το 60% διαφώνησε με το σκεπτικό πώς «θα κάνω λιγότερες κρουαζιέρες για να μειώσω τις περιβαλλοντικές μου επιπτώσεις», ενώ το 8% συμφώνησε με αυτό.

Περίπου το 41% δεν είναι πρόθυμοι να πληρώσουν περισσότερα για την επόμενη κρουαζιέρα τους για να μειώσουν το αποτύπωμα άνθρακα.

Οι ερωτηθέντες πιστεύουν ότι η μείωση των επιπτώσεων στο θαλάσσιο περιβάλλον και ο περιορισμός των απορριμμάτων ήταν οι πιο σημαντικοί τρόποι για να λειτουργήσουν οι γραμμές κρουαζιέρας πιο βιώσιμα.

Οι πιο δημοφιλείς γραμμές κρουαζιέρας στο Ηνωμένο Βασίλειο

  • Η P&O Cruises κέρδισε τρία βραβεία στην ετήσια τελετή του Cruise.co.uk.
    Η βρετανική γραμμή βραβεύτηκε για το σύστημα κρατήσεων της Complete Cruise Solution και για την εξυπηρετικότητα του προσωπικού της.
  • Η Celebrity Cruises είναι δεύτερη και στις δύο κατηγορίες.
  • Το βραβείο της καλύτερης μάρκας mainstream κρουαζιέρας μοιράστηκαν οι Royal Caribbean και Princess Cruises.
  • Η Silversea Cruises ανακηρύχθηκε η καλύτερη γραμμή υπερπολυτελείας και η Celebrity Cruises βραβεύτηκε με το βραβείο της σειράς πολυτελείας της χρονιάς.
  • Η Gemma Withers της Princess Cruises κέρδισε το βραβείο του καλύτερου διαχειριστή λογαριασμού και στη δεύτερη θέση είναι ο David Hearn της Royal Caribbean.