ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Σάββατο 5 Απριλίου 2025

Sympossio 2025: Η ελληνική γαστρονομία ταξιδεύει σε ευρωπαϊκές πόλεις

Το Sympossio Greek Gourmet Touring, το γαστρονομικό project που έχει καθιερωθεί ως θεσμός στο πεδίο της προβολής της ελληνικής γαστρονομίας στο εξωτερικό, βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη για 15η συνεχή χρονιά. Η πρωτοβουλία, η οποία ανήκει στον ξενοδοχειακό όμιλο Aldemar, στοχεύει στη διάδοση της αυθεντικής ελληνικής κουζίνας μέσα από σειρά δράσεων σε ευρωπαϊκές πόλεις.

Η φετινή θεματική του προγράμματος είναι αφιερωμένη στο “Greek Comfort Food”, με έμφαση σε συνταγές που αντλούν έμπνευση από την ελληνική οικογενειακή παράδοση και καθημερινότητα. Η θεματική εστιάζει στη μαγειρική που βασίζεται σε απλά υλικά και μεταφέρει γεύσεις που συνδέονται με μνήμες, φροντίδα και συναισθηματική αξία.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει παρουσιάσεις, γευσιγνωσίες και διαδραστικές εμπειρίες στις οποίες συμμετέχουν επαγγελματίες του τουρισμού, εκπρόσωποι του Τύπου και ειδικοί του γαστρονομικού χώρου από την Ευρώπη. Οι δράσεις του Sympossio επιδιώκουν να αναδείξουν τη γαστρονομική ταυτότητα της Ελλάδας, δημιουργώντας σύνδεση μεταξύ της ελληνικής κουζίνας και της έννοιας της φιλοξενίας.

Το tour έχει ήδη κάνει στάσεις στην Αγγλία, τη Σλοβακία, καθώς και σε πόλεις της Ιταλίας όπως το Μιλάνο, το Κόμο και η Νάπολη. Επόμενοι προορισμοί περιλαμβάνουν την Πολωνία, τη Γαλλία και τη Σκωτία. Η παρουσίαση ελληνικών προϊόντων και η εμπλοκή τοπικών και διεθνών φορέων και επαγγελματιών ενισχύει τη στρατηγική σύνδεση του τουρισμού με την αγροδιατροφή και τη γαστρονομία.

Το Sympossio συνεχίζει να λειτουργεί ως πλατφόρμα διαλόγου και ανταλλαγής μεταξύ της ελληνικής παραγωγής και των διεθνών τουριστικών αγορών, με επίκεντρο την προβολή της γαστρονομικής πολιτιστικής κληρονομιάς της χώρας.