ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Σάββατο 10 Αυγούστου 2024

Πτώχευση FTI: Το Γερμανικό Ταμείο Ταξιδιωτικής Ασφάλισης ξεκινά τις πληρωμές

 

Περισσότερες από δέκα εβδομάδες μετά την πτώχευση του Ομίλου FTI και τη μαζική κριτική για την καθυστέρηση, το Γερμανικό Ταμείο Ταξιδιωτικής Ασφάλισης (DRSF) ξεκίνησε τη διαδικασία αποζημίωσης για τους πελάτες των FTI Touristik και Big Xtra.

Οι πελάτες, των οποίων τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας είναι διαθέσιμα, έρχονται μέσω email σε επικοινωνία από την Πέμπτη(8/8). Στη συνέχεια, μπορούν να υποβάλουν την αίτησή τους αμέσως ηλεκτρονικά, σύμφωνα με ανακοίνωση. Όπως αναφέρεται, υποβάλλεται μόνο μία αίτηση επιστροφής χρημάτων για κάθε ταξίδι.

Σύμφωνα με το DRSF, δεν θα υπάρξει ξεχωριστή επικοινωνία με τους ταξιδιώτες. Σε όλους τους δικαιούχους, των οποίων τα στοιχεία επικοινωνίας δεν είναι ακόμη διαθέσιμα, θα δοθεί η ευκαιρία να εγγραφούν στη διαδικασία αποζημίωσης με «ξεχωριστή διαδικασία». Στη συνέχεια, θα υπάρξει ταχυδρομική επικοινωνία για να ταυτοποιηθούν τα στοιχεία.

Για την υποβολή αίτησης επιστροφής χρημάτων, απαιτούνται τα ακόλουθα έγγραφα: η επιβεβαίωση της κράτησης, η απόδειξη πληρωμών για την τιμή του ταξιδιού και το πιστοποιητικό ασφαλείας που έχει εκδοθεί από το DRSF. 

Για να διασφαλιστεί η γρήγορη επεξεργασία της επιστροφής χρημάτων, το DRSF ζητά από τους καταναλωτές των οποίων τα στοιχεία επικοινωνίας δεν είναι πλήρη να έχουν έτοιμα τα έγγραφα. Επισημαίνει επίσης ότι για ταξίδια στα οποία υπήρχε κράτηση από τουλάχιστον δύο άτομα απαιτείται και εξουσιοδότηση από όλους τους συνταξιδιώτες. 

Ύψος αποζημίωσης: «Μεσαίο τριψήφιο ποσό εκατομμυρίων»

Σήμερα ξεκινάμε «πιθανώς μια από τις μεγαλύτερες διαδικασίες αποζημίωσης για την εκπλήρωση της προστασίας των καταναλωτών στην ιστορία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας», δήλωσε ο Ali Arnaout, διευθύνων σύμβουλος του DRSF. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο όγκος αποζημίωσης ανέρχεται σε ένα «μεσαίο τριψήφιο ποσό εκατομμυρίων». 

Σύμφωνα με τον κ.Arnaout, οι πληρωμές, που πραγματοποιήθηκαν για συνολικά σε περισσότερες από 215.000 ακυρωμένες οργανωμένες εκδρομές και σχετικές ταξιδιωτικές υπηρεσίες, θα επιστραφούν τις επόμενες εβδομάδες. Επιπλέον, υπάρχουν οι απαιτήσεις περίπου 60.000 παραθεριστών που είχαν ήδη ξεκινήσει τα ταξίδια τους.