ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Σάββατο 17 Αυγούστου 2024

Μελέτη συλλογής και αποτύπωσης των τουριστικών πόρων της Δυτικής Μακεδονίας

 

Η Περιφερειακή Επιτροπή Δυτική Μακεδονίας ενέκρινε την υποβολή πρότασης στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας για μελέτη συλλογής, καταγραφής και αποτύπωσης των τουριστικών πόρων της Δυτικής Μακεδονίας συνολικού προϋπολογισμού 207.000 ευρώ.

Αντικείμενο του έργου είναι η ανάπτυξη ενός καινοτόμου συστήματος το οποίο θα παρέχει σημαντικές τουριστικές πληροφορίες με γρήγορο και απλό τρόπο, ώστε να υπάρξει θετικός αντίκτυπος στις επενδύσεις, τις υποδομές και τις πολιτιστικές εκδηλώσεις που μπορούν να λάβουν χώρα στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας μέσω της μελλοντικής ψηφιακής διασύνδεσης περιεχομένου και πληροφοριών με τα σχετικά σημεία ενδιαφέροντος σε ολόκληρη τη χώρα.

Επιπλέον, στόχος είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και η παροχή μιας μοναδικής εμπειρίας στους επισκέπτες, η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και η ανάδειξη της ιδιαίτερης ταυτότητας και ελκυστικότητας της περιοχής. Η ιδέα καταγραφής και αξιολόγησης των πολιτιστικών και τουριστικών πόρων της Δυτικής Μακεδονίας, ξεκινά από την σκέψη της δημιουργίας ενός συστήματος με δυο διακριτά στάδια, την καταγραφή και την αξιολόγηση.

Το έργο περιλαμβάνει τη δημιουργία ενός συστήματος βάσης δεδομένων μέσω μιας λεπτομερούς χαρτογράφησης των πόρων κάθε τουριστικού προορισμού της Δυτικής Μακεδονίας. Ειδικότερα, θα περιγράφει το σύνολο του τουριστικού και πολιτιστικού προϊόντος της Δυτικής Μακεδονίας μέσω της χαρτογράφησης όλων των πολιτιστικών και τουριστικών πόρων των υφιστάμενων και εν δυνάμει τουριστικών προορισμών της. Η πληροφόρηση θα αφορά στο τουριστικό προϊόν της κάθε περιοχής, δηλαδή ενδεικτικά σε αξιοθέατα φυσικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος, δραστηριότητες και εμπειρίες και τοπικά προϊόντα. Στόχος θα είναι η δημιουργία περιεχομένου για την ανάπτυξη της πλατφόρμας, η οποία θα είναι διαθέσιμη μέσω διαδικτύου και εφαρμογής στα κινητά τηλέφωνα.