ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Σάββατο 6 Ιουλίου 2024

Η Lufthansa πήρε το “ΟΚ” από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την εξαγορά της ITA Airways

 

Ο Όμιλος Lufthansa, το ιταλικό Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών (MEF) και η ITA Airways χαιρέτησαν την έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής βάσει της νομοθεσίας περί ανταγωνισμού, για την απόκτηση μειοψηφικού μεριδίου 41% στην ITA Airways (Italia Trasporto Aereo S.p.A.) και την επακόλουθη απόκτηση των υπόλοιπων μετοχών από την Deutsche Lufthansa AG για εισφορά κεφαλαίου 325 εκατ. ευρώ, που είχε ήδη συμφωνηθεί τον Μάιο του 2023. Η επένδυση θα ολοκληρωθεί με αύξηση κεφαλαίου.

Η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί το δ’  τρίμηνο του 2024.

Ο Carsten Spohr, διευθύνων σύμβουλος της Deutsche Lufthansa AG, δήλωσε: “Η έγκριση από τις Βρυξέλλες είναι εξαιρετική είδηση ​​για την ITA Airways και τη Lufthansa – και ειδικά για όλους τους επιβάτες που πετούν από και προς την Ιταλία. Ανυπομονούμε να καλωσορίσουμε την ITA Airways και τους εξαιρετικούς υπαλλήλους της ως νέο μέλος της οικογένειας των αεροπορικών μας εταιρειών πολύ σύντομα. Η απόφαση είναι επίσης ένα σαφές μήνυμα για ισχυρή εναέρια κυκλοφορία στην Ευρώπη, η οποία μπορεί να επιβληθεί με επιτυχία στον παγκόσμιο ανταγωνισμό”.

Μετά το κλείσιμο της συμφωνίας, η ITA Airways πρόκειται να γίνει η πέμπτη αεροπορική εταιρεία δικτύου που θα ενσωματωθεί στον Όμιλο Lufthansa, διατηρώντας παράλληλα την επωνυμία της ITA Airways. Ως μέρος του συστήματος πολλαπλών κόμβων, πολλαπλών αεροπορικών εταιρειών και πολλαπλών σημάτων που καθιερώθηκε επιτυχώς από τον Όμιλο Lufthansa, η ιταλική αεροπορική εταιρεία θα χρησιμοποιήσει πολυάριθμες συνέργειες, για παράδειγμα διεθνείς πωλήσεις, το πρόγραμμα πιστότητας “Miles & More” ή επίσης αγορές αεροσκαφών και καυσίμων.

Αυτό θα ενισχύσει και θα αναπτύξει περαιτέρω την οικονομική κατάσταση της ITA Airways. Η Ιταλία θα γίνει η πέμπτη “εγχώρια αγορά” του Ομίλου Lufthansa. Τότε θα είναι η δεύτερη μεγαλύτερη αγορά του Ομίλου Lufthansa από άποψη εσόδων μετά τη Γερμανία και τις ΗΠΑ. Η Ιταλία είναι ήδη η δεύτερη πιο σημαντική αγορά για την εταιρεία εκτός των εγχώριων αγορών της μετά τις ΗΠΑ. Σε ό,τι αφορά στο ακαθάριστο εγχώριο προϊόν, η Ιταλία είναι η τρίτη μεγαλύτερη οικονομία στην Ευρώπη με ισχυρή εξαγωγική οικονομία και έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς διακοπών παγκοσμίως.

Όμιλος Lufthansa και ITA Airways σχεδιάζουν από κοινού μια ταχεία ενοποίηση

Η ITA Airways, με τους σχεδόν 5.000 υπαλλήλους της, θα κάνει την εταιρική “κουλτούρα” του Ομίλου Lufthansa ακόμη πιο διεθνή και ποικιλόμορφη. Το Αεροδρόμιο Rome-Fiumicino θα γίνει ο έκτος και γεωγραφικά νοτιότερος κόμβος του Ομίλου Lufthansa. Σημειώβεται ότι πέρυσι το αεροδρόμιο βραβεύθηκε με πέντε αστέρια Skytrax.

Αμέσως μετά το κλείσιμο της συμφωνίας, τα δίκτυα δρομολογίων πρόκειται να συνδεθούν μεταξύ τους μέσω Code Sharing (κοινής χρήσης κώδικα), ώστε οι πελάτες να μπορούν να συνδυάζουν τις προσφορές των αεροπορικών εταιρειών. Αυτό θα δημιουργήσει πάνω από 1.000 νέες επιλογές μεταφοράς, δημιουργώντας πολλές περισσότερες σε προορισμούς στη Νότια Αμερική, τη Βόρεια Αφρική και ειδικότερα τη Μέση Ανατολή. Η ITA Airways θα ενισχύσει επίσης τον ανταγωνισμό στην Ιταλία, η οποία αυτήν τη στιγμή χαρακτηρίζεται από την ανώτερη θέση των αεροπορικών εταιρειών χαμηλού κόστους.

Η ιταλική αεροπορική εταιρεία εστιάζει ήδη στην ποιότητα και μια premium προσέγγιση με μια ιταλική κουλτούρα υπηρεσιών. Τα μέλη του υπάρχοντος προγράμματος επιβράβευσης “Volare” θα μπορούν επίσης να συλλέγουν ή να χρησιμοποιούν τα μίλια τους με το Miles & More από την πρώτη ημέρα μετά τη συμφωνία. Επιπλέον, τα αντίστοιχα σαλόνια επιβατών θα είναι αμοιβαία προσβάσιμα. Η ITA Airways στοχεύει να ενταχθεί στην Star Alliance στο εγγύς μέλλον.

Τέλος, οι εμπορικές διαδικασίες, τα συστήματα πληροφορικής και οι διαδικασίες αγορών θα εναρμονιστούν το συντομότερο δυνατόν, προκειμένου να αξιοποιηθούν οι πολυάριθμες συνέργειες