ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Σάββατο 15 Ιουνίου 2024

ΠΑΣΕΝΤ: Απειλή αβεβαιότητας για τους εργαζόμενους της Meeting Point Hellas

 

Σε ανακοίνωση του το Σωματείο ΠΑΣΕΝΤ σχετικά με την πρόσφατη πτώχευση του FTI αναφέρει ότι οι εργαζόμενοι των θυγατρικών εταιριών στην Ελλάδα βρίσκονται σε αβεβαιότητα αφού έγιναν και στη χώρα μας καταθέσεις πτώχευσης.

“Κυριολεκτικά λοιπόν στον αέρα βρίσκονται οι εργαζόμενοι όλων των θυγατρικών του FTI και στον χώρο των ξενοδοχείων αλλά και των ταξιδιωτικών γραφείων. Συγκεκριμένα στην Ελλάδα ο όμιλος στον χώρο των ταξιδιωτικών γραφείων απασχολούσε συνολικά 140 εργαζόμενους σε Αθήνα και Ηράκλειο Κρήτης, Κω, Ρόδο και Κέρκυρα μέσω του ταξιδιωτικού πρακτορείου «Meeting Point Hellas» με τον μεγαλύτερο αριθμό υπαλλήλων στην Κρήτη, περίπου 80.

Την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024 η Meeting Point κατέθεσε αίτηση πτώχευσης και στην Ελλάδα ακολουθώντας την προγεγραμμένη πορεία της μητρικής εταιρείας. Το σωματείο μας ο ΠΑΣΕΝΤ που εκπροσωπεί τους εργαζόμενους στην χώρα μας στη Ναυτιλία αλλά και στα γραφεία Ταξιδίων και Τουρισμού, έχοντας πλήρη επίγνωση της κατάστασης που βρισκόταν σε εξέλιξη από την αρχή του Ιουνίου και γνωρίζοντας τι θα επακολουθήσει αφού δεν ήταν πρώτη φορά που διαχειρίζεται ανάλογες υποθέσεις ήρθε σε επαφή με όλους τους εργαζόμενους της Meeting Point Hellas σε γενική συνέλευση με την συμμετοχή όλων στο Ηράκλειο Κρήτης (φυσική παρουσία και ηλεκτρονική συμμετοχή).

Εκεί διαπιστώθηκε η αβεβαιότητα και η αγωνία όλων ότι οι εργαζόμενοι μένουν χωρίς εισόδημα χωρίς εργασία, χωρίς απόλυση, χωρίς αποζημίωση, χωρίς δεδουλευμένα, χωρίς ασφαλιστική κάλυψη και στο έλεος του πτωχευτικού κώδικα που ισχύει στη χώρα μας και ευνοεί τις τράπεζες και το κράτος βάζοντας στα αζήτητα τους εργαζόμενους.

Οι εργαζόμενοι με απόφαση της συνέλευσης αλλά και με προσωπική εξουσιοδότηση όλων ανέθεσαν στο σωματείο

1. Να προχωρήσει σε διαδικασία άμεσης διαβούλευσης με βάση το νόμο προκειμένου να επιλυθούν και να καλυφθούν οι ανάγκες των εργαζομένων στην εταιρεία

2. Να απαιτηθεί από το υπουργείο εργασίας και τουρισμού η εξασφάλιση των μισθών και των ασφαλιστικών εισφορών για όλη τη τουριστική σεζόν.

3. Να διασφαλιστούν οι αποζημιώσεις απόλυσης αλλά και η ένταξη τους στο ταμείο ανεργίας.

4. Να ενεργοποιηθεί η περίπτωση της έκτακτης προκύπτουσας ανάγκης και να δοθεί οικονομική ενίσχυση, όπως έχει συμβεί σε ανάλογες υποθέσεις και στο παρελθόν με ταυτόχρονο πάγωμα οφειλών σε τράπεζες, εφορία, ρεύμα και νερό.

5. Να έρθει σε επαφή (πράγμα που έγινε ήδη) με την Πανευρωπαϊκή Ομοσπονδία Εργαζομένων UNI EUROPA για συντονισμό και ενίσχυση διεκδίκησης και από την Ευρώπη αφού η πτώχευση με συνέπειες αφορά και τις Ευρωπαϊκές χώρες.

Το σωματείο μας μαζί με τους εργαζόμενους ζήτησε συνάντηση με τα αρμόδια υπουργεία και θα διεκδικήσει αγωνιστικά την κάλυψη των εργαζομένων.”