ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2023

Στην τελική ευθεία τα 2 πολυτελή ξενοδοχεία στο Ελληνικό | Συστάθηκαν οι μικτές εταιρείες από ΤΕΜΕΣ και Lamda Development

 Στις 27 Νοεμβρίου 2020 η Lamda Development S.A. και η ΤΕΜΕΣ A.E. (με την εμβληματική επένδυση Costa Nacarino) είχαν ανακοινώσει τη σύναψη στρατηγικής συμφωνίας για την από κοινού ανάπτυξη δύο σύγχρονων, πολυτελών ξενοδοχείων και των αντίστοιχων τουριστικών-οικιστικών συγκροτημάτων στο παράκτιο μέτωπο του Ελληνικού.

Η συμφωνία προβλέπει την ανάπτυξη ενός μοναδικής αρχιτεκτονικής ξενοδοχείου πέντε αστέρων εντός του χώρου της Μαρίνας του Αγίου Κοσμά και ενός δεύτερου παραθαλάσσιου πολυτελούς ξενοδοχείου πέντε αστέρων κατά μήκος του παραλιακού μετώπου. Και τα δύο ξενοδοχεία θα πλαισιώνονται από οικιστικά συγκροτήματα. 

Τώρα, οι δύο όμιλοι προχώρησαν στην ίδρυση των δύο μικτών εταιρειών ειδικού σκοπού, που θα αναπτύξουν τις δύο επενδύσεις. Ειδικότερα:

  • Συστάθηκε η εταιρεία Belt Riviera, με συμμετοχή 70% της ΤΕΜΕΣ και 30% της Ελληνικό ΑΕ (όμιλος Lamda), με αρχικό μετοχικό κεφάλαιο ύψους 46,5 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων άμεσα καταβλήθηκε ποσό 18,6 εκατ. ευρώ κατ’ αναλογία από τα δύο μέρη. Το υπόλοιπο δύναται να καταβληθεί σε βάθος 5ετίας.
  • Το δεύτερο joint venture με την επωνυμία Malt Riviera συστήνεται με την ίδια αναλογία (70% από την ΤΕΜΕΣ και 30% από την Ελληνικό ΑΕ), και αρχικό μετοχικό κεφάλαιο ύψους 62,5 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 24,6 εκατ. ευρώ καταβάλλονται άμεσα και τα υπόλοιπα προβλέπεται να καταβληθούν σε βάθος 5ετίας, κατά τη μετοχική αναλογία.

Η συνολική επένδυση για τη δημιουργία των δύο ξενοδοχείων με τα αντίστοιχα τουριστικά-οικιστικά συγκροτήματα ανέρχεται σε 300 εκατομμύρια ευρώ. O σχεδιασμός των μονάδων θα ανατεθεί σε κορυφαία διεθνή αρχιτεκτονικά γραφεία, ενώ η διαχείρισή τους θα ανατεθεί σε διεθνούς φήμης εταιρείες διαχείρισης (hotel operators). Οι συνεργασίες με τα διεθνή ξενοδοχειακά brands αναμένεται να ανακοινωθούν μέχρι το τέλος Μαρτίου.

Ο Πρόεδρος του ΔΣ της ΤΕΜΕΣ, κ. Αχιλλέας Β. Κωνσταντακόπουλος είχε δηλώσει τότε:

«Είναι χαρά και τιμή μας να συνεργαστούμε με την κορυφαία εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων Lamda Development, και να γίνουμε μέρος του μεγαλύτερου αναπτυξιακού έργου στη χώρα μας. Με τη Lamda Development μοιραζόμαστε κοινές αξίες για βιώσιμη και αειφόρα ανάπτυξη. Στόχος μας είναι να συμβάλουμε και εμείς, μαζί με τις άλλες σημαντικές επενδύσεις που έχουν γίνει ή σχεδιάζονται στην περιοχή, ώστε να καθιερωθεί το Ελληνικό και η Αθηναϊκή Ριβιέρα μεταξύ των πιο ποιοτικών προορισμών στην Ευρώπη, προσθέτοντας αξία για την κοινωνία, τους συνεργάτες και τους μετόχους μας».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Lamda Development S.A., κ. Οδυσσέας Αθανασίου, εξάλλου, είχε δηλώσει:

«Το Ελληνικό είναι ένα μοναδικό έργο, ένα έργο παγκόσμιου βεληνεκούς, το οποίο θα αποτελέσει σύμβολο της μετάβασης της χώρας μας σε μια νέα εποχή. Σε αυτό το «ταξίδι» υλοποίησης του οράματός μας για το Ελληνικό, που έχει ήδη ξεκινήσει, θέλουμε να συνεργαστούμε με τους καλύτερους σε κάθε τομέα. Είμαστε, λοιπόν, περήφανοι που έχουμε συνοδοιπόρο μας την ΤΕΜΕΣ, μια κορυφαία εταιρεία με μοναδική τεχνογνωσία στην ανάπτυξη και λειτουργία πολυτελών τουριστικών, οικιστικών και ξενοδοχειακών μονάδων και προορισμών, η οποία έχει πετύχει να εδραιώσει ένα νέο μοντέλο αειφόρου τουριστικής ανάπτυξης με γνώμονα τον σεβασμό στο περιβάλλον, τον πολιτισμό και τις τοπικές κοινωνίες»