ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Σάββατο 30 Απριλίου 2022

CLIA: Τα μεγέθη κρουαζιέρας θα ξεπεράσουν τα επίπεδα 2019 στα τέλη του 2023

 

Tα μεγέθη επιβατών στην κρουαζιέρα αναμένεται να ξεπεράσουν τα αντίστοιχα προ πανδημίας στα τέλη του 2023, σύμφωνα με νέα στοιχεία έρευνας που παρουσίασε η παγκόσμια ένωση κρουαζιέρας, CLIA, κατά την έκθεση Seatrade Cruise Global που πραγματοποιήθηκε στις 26 Απριλίου στο Μαϊάμι.

Από τα στοιχεία προκύπτει ότι τα επίπεδα επιβατών στα τέλη του 2026 αναμένεται να παρουσιάσουν ανάκαμψη 12% σε σχέση με τα επίπεδα 2019.

Η διάθεση για κρουαζιέρα εμφανίζεται αυξημένη, με το 63% των επιβατών ή δυνητικών επιβατών κρουαζιέρας να αναφέρουν ότι είναι πολύ πιθανό ή πιθανό να κάνουν ταξίδι κρουαζιέρας μέσα στην ερχόμενη διετία, και το 69% εξ όσων δεν έχουν κάνει ποτέ κρουαζιέρα στο παρελόν να αναφέρουν ότι είναι ανοικτοί σε αυτή τη μορφών διακοπών.

Οι Millennial είναι οι πιο ενθουσιώδεις, με το 87% να αναφέρει ότι θα κάνει κρουαζιέρας μέσα στα επόμενα χρόνια, και ακολουθούν οι Gen X (85%).

Τα μέλη της CLIA δεσμεύθηκαν επίσης ότι θα ακολουθήσουν το στόχο για μηδενικές εκπομπές μέχρι το 2050.

Μέχρι το 2035, όλα τα κρουαζιερόπλοια που θα πραγματοποιούν προσεγγίσεις σε λιμάνια με διαθέσιμη ηλεκτρική ενέργεια, θα είναι εξοπλισμένα ώστε αξιοποιώντας την τεχνολογία να επιτρέπουν το κλείσιμο των μηχανών κατά τη διάρκεια παραμονής στο λιμάνι.

Όποτε η τροφοδοσία αυτή δεν θα είναι διαθέσιμη, τα πλοία θα αξιοποιούν δαιθέσιμες εναλλακτικές τεχνολογίες χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα που απαιτούνται από τα λιμάνια.