ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Σάββατο 30 Απριλίου 2022

Ρωσικός τουρισμός: Αύξηση των κρατήσεων για διακοπές στην Ιταλία!

 

Ο τουρ οπερέιτορ Pac Group που ειδικεύεται στην ιταλική τουριστική αγορά, καταγράφει από τα μέσα Απριλίου σημαντική αύξηση των κρατήσεων από Ρώσους στην Ιταλία.

Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν απευθείας πτήσεις από τη Ρωσία προς την Ιταλία λόγω του κλεισίματος του εναέριου χώρου και των δύο χωρών μεταξύ τους, όμως δεν υπάρχει απαγόρευση για τους Ρώσους πολίτες που επιθυμούν να κάνουν διακοπές στην Ιταλία είτε από την Ιταλική είτε από τη Ρωσική πλευρά, επομένως οι τουρίστες μπορούν να αγοράζουν εισιτήρια πτήσεων με ενδιάμεση στάση σε τρίτη χώρα.

Ο Pac Group προσφέρει ταξιδιωτικά πακέτα με πτήσεις διεθνών αερομεταφορέων με ανταπόκριση από το Βελιγράδι, την Κωνσταντινούπολη ή το Ντουμπάι.

Όπως επισημαίνουν οι ταξιδιωτικοί σύμβουλοι του τουρ οπερέιτορ, οι Ρώσοι κάνουν κρατήσεις για πακέτα στην Ιταλία κυρίως για το Μάιο και τον Ιούνιο. Η μερίδα του Λέοντος των κρατήσεων αφορά δημοφιλείς πόλεις της Ιταλίας, όπως η Ρώμη, η Βενετία, η Φλωρεντία και η Βερόνα. Ακολουθούν οι παραθαλάσσιοι προορισμοί όπως το Ρίμινι, η Σικελία και η Σαρδηνία.

Η μέση διάρκεια διαμονής που επιλέγουν οι Ρώσοι για ταξίδια στην Ιταλία είναι 3-7 διανυκτερεύσεις, ενώ οι διακοπές σε παραθαλάσσιους προορισμούς έχουν μέση διάρκεια 7-14 διανυκτερεύσεις, σύμφωνα με τον τουρ οπερέιτορ.

Το μέσο κόστος διακοπών με πτήση και διαμονή σε καλό ξενοδοχείο της Σικελίας την υψηλή σεζόν (αναχώρηση στις 29 Ιουνίου για 7 διανυκτερεύσεις) ανέρχεται σε 740 ευρώ για μια τριμελή οικογένεια.

Ο τουρ οπερέιτορ αναφέρει επίσης ότι αυτή τη χρονιά η μεγάλη πλειονότητα των Ρώσων τουριστών που ενδιαφέρονται για την Ιταλία, επιλέγει ξενοδοχεία τεσσάρων έως πέντε αστέρων.