ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Σάββατο 22 Αυγούστου 2020

Στα 13,7 δισ. ευρώ η οικονομική ζημιά στον ιταλικό τουρισμό το φετινό καλοκαίρι

 

Ιταλία: Στα 13,7 δισ. ευρώ η ζημιά το φετινό καλοκαίρι | Κόσμος ...

Σύμφωνα με υπολογισμό της εμπορικής ένωσης Confcommercio και όπως αναμεταδίδει το ΑΠΕ/ΜΠΕ, η οικονομική ζημιά από την ιδιαίτερα μειωμένη παρουσία τουριστών στη γειτονική Ιταλία θα ανέλθει το φετινό καλοκαίρι στα 13,7 δισ. ευρώ.

Ο υπολογισμός αφορά στον τζίρο που προβλέπεται ότι θα προκύψει, συνολικά, μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου. Η μεγαλύτερη ζημιά οφείλεται κυρίως στην, κυριολεκτικά, “εξαφάνιση” των ξένων, εύπορων τουριστών.

Στα μεγάλα ξενοδοχεία πέντε αστέρων, η πτώση των κρατήσεων άγγιξε το 80%, ενώ σε ό,τι αφορά τους ξένους έφτασε το 92% σε σχέση με την ίδια περσινή περίοδο. Πρόκειται για χιλιάδες Ρώσους, Κινέζους, Αμερικανούς, Ιάπωνες, Αυστραλούς και Βραζιλιάνους τουρίστες, οι οποίοι, τα περασμένα χρόνια κατέκλυζαν τα ιταλικά θέρετρα (όπως την Ταορμίνα της Σικελίας και το Σορέντο της Καμπανίας), αλλά και τη Ρώμη, τη Βενετία, τη Νάπολη και τη Φλωρεντία.

Η ιταλική εμπορική ένωση προσθέτει ότι τους τελευταίους πέντε μήνες, η χώρα απώλεσε 9 εκατ. διανυκτερεύσεις τουριστών και ότι πλήττεται άμεσα, φυσικά, και ο τομέας του “made in italy”, με την γνωστή παραγωγή ενδυμάτων, αξεσουάρ και τροφίμων. Η οικονομική ζημιά, για τους συγκεκριμένους τομείς, αναμένεται φέτος να αγγίξει τα 5,7 δισ. ευρώ.