ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2018

Το Γ' Πανελλήνιο Συνέδριο Θρησκευτικού Τουρισμού γίνεται στον Πύργο Ηλείας







Αποτέλεσμα εικόνας για Το Γ' Πανελλήνιο Συνέδριο Θρησκευτικού Τουρισμού γίνεται στον Πύργο Ηλείας



Συνήλθε πρόσφατα στα Γραφεία της Ι. Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την προεδρία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δωδώνης κ. Χρυσοστόμου, προέδρου του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος, η Οργανωτική Επιτροπή του επερχομένου Γ’ Πανελληνίου Συνεδρίου διά Θέματα Θρησκευτικού Τουρισμού, το οποίο θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 2-4 Νοεμβρίου 2018 στον Πύργο της Ηλείας, προκειμένου να εγκρίνει το τελικό Πρόγραμμα του συνεδρίου και των λοιπών εκδηλώσεων, να οριστικοποιήσει τον κατάλογο των Ομιλητών και να εξετάσει τα λοιπά ζητήματα περί της οργανώσεως, φιλοξενίας, διαμονής και διατροφής των συμμετεχόντων στο εν λόγω συνέδριο.

Το θέμα του συνεδρίου είναι “Από την αρχαία Ολυμπία στη σύγχρονη Ηλεία” και έχουν προσκληθεί για να συμμετάσχουν σε αυτό οι ορισθέντες από τις Ι. Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος κληρικοί και λαϊκοί Εκπρόσωποι τους για θέματα ανάπτυξης του θρησκευτικού τουρισμού.

Ήδη, έχουν δηλώσει τη συμμετοχή τους στο συνέδριο εκπρόσωποι του Οικουμενικού Πατριαρχείου, της Εκκλησίας της Κύπρου, της Εκκλησίας της Κρήτης, των Ι. Μητροπόλεων της Δωδεκανήσου και της Ι. Νήσου της Πάτμου, καθώς επίσης και εκπρόσωποι του Υπουργείου Τουρισμού, του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και των ελληνικών ταξιδιωτικών οργανισμών.

Οι δαπάνες του Γ’ Πανελλήνιου Συνεδρίου που αφορούν τα των χώρων συνεδριάσεων, φιλοξενίας και διατροφής θα καλυφθούν από χορηγίες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, της Ιεράς Μητροπόλεως Ηλείας, του Δήμου Πύργου και του Συλλογου Ξενοδόχων Δήμου Πύργου.