ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Πέμπτη 12 Ιουλίου 2018

Ο δήμος Νέστου «επενδύει» στην Ιστορία του






Τριάντα μία (31) εισηγήσεις επιστημόνων, συγγραφέων και ιστοριοδιφών περιλαμβάνουν «Τα Πρακτικά της1ης Συνάντησης Τοπικής Ιστορίας του Δήμου Νέστου» που μόλις κυκλοφόρησαν με πρωτοβουλία του δημάρχου Νέστου Βαγγέλη Τσομπανόπουλου σε βιβλίο το οποίο παρουσιάστηκε την περασμένη Τρίτη 10 Ιουλίου 2018, παραμονή της επετείου απελευθέρωσης της πόλης, στο Δημοτικό Θέατρο Χρυσούπολης.
Πρόκειται για ένα σημαντικό εγχειρίδιο γνώσης που προσθέτει ακόμη μία σημαντική ψηφίδα στην Τοπική Ιστορία της περιοχής, αποκαλύπτοντας άγνωστες πτυχές της από την αρχαιότητα μέχρι τις μέρες μας.
Οι εισηγήσεις που περιλαμβάνονται στην έκδοση των 400 σελίδων παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά στην 1η Συνάντηση Τοπικής Ιστορίας που διοργάνωσε ο Δήμος Νέστου από τις 13 έως τις 15 Οκτωβρίου 2017.


«Θεωρήσαμε χρέος μας την πραγματοποίηση της Συνάντησης αυτής και την έκδοση των Πρακτικών, καθώς η Ιστορία της περιοχής πρέπει να γίνει κτήμα όλων μας και ειδικά των νέων ανθρώπων. Η απελευθέρωση της πόλης μάς διδάσκει ότι οι λαοί γεννήθηκαν για να είναι ελεύθεροι κι αυτή η 1η Συνάντηση Τοπικής Ιστορίας μπορεί να φαίνεται απλής σημασίας, όμως συντελεί στη διαμόρφωση της ιστορικής μας συνείδησης, πέρα από της εθνικής», δήλωσε ο Δήμαρχος Νέστου κ. Βαγγέλης Τσομπανόπουλος κατά τον σύντομο χαιρετισμό του.
Επίσης ανακοίνωσε ότι τον προσεχή Οκτώβριο θα πραγματοποιηθεί μια ακόμα εκδήλωση για την Τοπική Ιστορία της Χρυσούπολης, αυτήν τη φορά μέσα από τα «μάτια» των παιδιών, αφού σε αυτή θα συμμετέχουν οι μαθητές των Δημοτικών Σχολείων και των Γυμνασίων του Νέστου