ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Τρίτη 29 Μαΐου 2018

Οι ελληνικές θέσεις για την παγκόσμια τουριστική ανάπτυξη έως το 2030




Αποτέλεσμα εικόνας για Οι ελληνικές θέσεις για την παγκόσμια τουριστική ανάπτυξη έως το 2030


Τις θέσεις της Ελλάδας παρουσίασε η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά στην 108η Σύνοδο του Εκτελεστικού Συμβουλίου του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών, για την υλοποίηση του οράματος του Οργανισμού έως το 2030, καθώς και για τις προτεραιότητες του έργου του για την επόμενη διετία στην παγκόσμια τουριστική ανάπτυξη.  

Η Ελλάδα συμμετείχε για πρώτη φορά ως εκλεγμένο μέλος για την περίοδο 2018-2021 στη Σύνοδο του Εκτελεστικού Συμβουλίου του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού, που διεξήχθη στο San Sebastian στην Ισπανία. Η κα Κουντουρά στην επίσημη τοποθέτησή της, τόνισε την αξία και σημασία του τουρισμού για την Ελλάδα, ως μία από τις πλέον σημαντικές παραγωγικές δραστηριότητες που επιδρούν συνολικά στην οικονομία, την κοινωνία και το περιβάλλον. Υπογράμμισε επίσης την αναγκαιότητα να τεθεί ο τουρισμός στο υψηλότερο επίπεδο της πολιτικής ατζέντας σε τοπικό, εθνικό αλλά και διεθνές επίπεδο.

Εξέφρασε την υποστήριξή της στους πέντε βασικούς πυλώνες του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού για τη διετία 2018-2019 που αφορούν στην καινοτομία και την ψηφιακή μετάβαση, τις επενδύσεις και την επιχειρηματικότητα, την εκπαίδευση και την απασχόληση, στην ασφάλεια και την απρόσκοπτη ανάπτυξη του τουρισμού και των ταξιδίων, και στις πολιτικές για την κοινωνική, την πολιτιστική και την περιβαλλοντική βιωσιμότητα.Αποτέλεσμα εικόνας για Οι ελληνικές θέσεις για την παγκόσμια τουριστική ανάπτυξη έως το 2030


Στην  ειδική ενότητα του Εκτελεστικού Συμβουλίου για τον “τουρισμό και τον ψηφιακό μετασχηματισμό”, η υπουργός αναφέρθηκε στις νέες ευκαιρίες αξιοποίησης των νέων τεχνολογιών με έμφαση, μεταξύ άλλων, στην υποστήριξη των μικρομεσαίων τουριστικών επιχειρήσεων, στην τουριστική εκπαίδευση και στη διαρκή και υψηλού επιπέδου κατάρτιση των απασχολούμενων στον κλάδο, για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Στις εργασίες του Εκτελεστικού Συμβουλίου συμμετείχε επίσης ο πρέσβης της Ελλάδας στην Ισπανία και μόνιμος αντιπρόσωπος της χώρας μας στον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού, κ. Χριστόδουλος Λάζαρης.