ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Τρίτη 29 Μαΐου 2018

Που θα ταξιδέψουν Έλληνες και ξένοι τουρίστες φέτος το καλοκαίρι






Αποτέλεσμα εικόνας για Που θα ταξιδέψουν Έλληνες και ξένοι τουρίστες φέτος το καλοκαίρι


Οι Ελληνες θα προτιμήσουν Σκιάθο, Πάργα και Χανιά, την ίδια στιγμή που στις προτιμήσεις των ξένων τουριστών στην πρώτη γραμμή της ζήτησης βρίσκονται οι προορισμοί του Νοτίου Αιγαίου.
Τα στοιχεία προκύπτουν από την έρευνα που πραγματοποίησε η www.trivago.gr, προκειμένου να αναλύσει τις τάσεις του καλοκαιριού του 2018.
Η έρευνα βασίζεται σε δεδομένα που προκύπτουν από τις αναζητήσεις που έχουν πραγματοποιηθεί στη δημοφιλή μηχανή αναζήτησης μεταξύ της 1ης Ιουνίου 2017 και της 26ης Απριλίου 2018 για ταξίδια που θα πραγματοποιηθούν μεταξύ της 1ης Ιουνίου 2018 και της 31ης Αυγούστου 2018.
Έτσι, οι διακοπές των Ελλήνων, θα διαρκέσουν κατά μέσο όρο 5,5 ημέρες και ψηλά στις προτιμήσεις τους είναι η Χώρα της Σκιάθου, η Πάργα και τα Χανιά, προορισμοί που βρίσκονται στο τοπ τρία των προτιμήσεών τους.
Την τιμητική τους έχουν όμως και η Χώρα της Σκοπέλου, η Νάξος (Χώρα), αλλά και ο Αδάμας της Μήλου.
Ο μέσος όρος τιμών διανυκτέρευσης που θα πληρώσουν φέτος το καλοκαίρι οι Έλληνες για όλους τους καλοκαιρινούς προορισμούς αγγίζει τα 137 ευρώ ανά βραδιά, σημειώνοντας αύξηση κατά 11% σε σύγκριση με την περυσινή χρονιά, γεγονός το οποίο οφείλεται σε μεγάλο βαθμό και στην αύξηση της ζήτησης σε σύγκριση με την περασμένη χρονιά.
Ο πιο ακριβός προορισμός, με βάση πάντα την έρευνα της trivago.gr και τις ζητήσεις των Ελλήνων τουριστών είναι η Νάουσα της Πάρου με τιμές στα 150 ευρώ ανά διανυκτέρευση.
Αντίθετα, πιο φθηνός (και κοντινός) προορισμός για τους Αθηναίους είναι η Αγία Μαρίνα με τιμές στα 59 ευρώ και μέσο όρο διαμονής της 6,4 ημέρες.
Οι ξένοι τουρίστες
Οσον αφορά τους ξένους τουρίστες, οι διακοπές τους στην Ελλάδα θα διαρκέσουν κατά μέσο όρο οχτώ ημέρες φέτος το καλοκαίρι, ενώ ο μέσος όρος διανυκτέρευσης που θα πληρώσουν φέτος το καλοκαίρι οι Έλληνες για όλους τους καλοκαιρινούς προορισμούς αγγίζει τα 195 ευρώ ανά βραδιά (+15% από την περσινή χρονιά).
Σε σύγκριση με τον «χάρτη» των προορισμών που προτιμούν οι Έλληνες, ο εισερχόμενος τουρισμός δίνει μεγαλύτερη έμφαση σε προορισμούς του Νοτίου Αιγαίου.
Την τιμητική της για ακόμα μια φορά έχει το νησί της Σαντορίνης, μιας και πέντε από τους τοπ δέκα προτιμώμενους προορισμούς ξένων τουριστών βρίσκονται στο νησί της Σαντορίνης φέτος το καλοκαίρι.
Η Χώρα της Μυκόνου (μέση προτιμώμενη τιμή 346 ευρώ/μέσος όρος διαμονής 5,9 ημέρες), η Αθήνα (μέση προτιμώμενη τιμή 128 ευρώ/μέσος όρος διαμονής 4,9 ημέρες) και τα Φηρά (μέση προτιμώμενη τιμή 263 ευρώ/μέσος όρος διαμονής 5,8 ημέρες) είναι οι πιο δημοφιλείς προορισμοί αυτής της σεζόν από τον εισερχόμενο τουρισμό, ακολουθούμενοι από την Πόλη της Ρόδου, την Οία και το Καμάρι.
Οι εθνικότητες
Την Ελλάδα θα προτιμήσουν κατά τους φετινούς καλοκαιρινούς μήνες οι Ιταλοί και οι Άγγλοι, ακολουθούμενοι από τους Γερμανούς και τους Ρουμάνους.
Όσον αφορά το μέση τιμή την οποία είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν οι ξένοι ταξιδιώτες στη χώρα μας, από την έρευνα της trivago.gr και το εξειδικευμένο trivago Hotel Manager, διαπιστώνεται ότι οι Αυστραλοί είναι αυτοί που θα επιλέξουν την υψηλότερη μέση τιμή διανυκτέρευσης, η οποία αγγίζει τα 254 ευρώ ανά βραδιά (μέσος όρος διαμονής 4,4 ημέρες), ακολουθούμενοι από τους Αμερικάνους με μέση τιμή ανά βραδιά στα 231 ευρώ (μέσος όρος διαμονής 5,5 ημέρες).
Στην τρίτη θέση βρίσκονται οι Γάλλοι, οι οποίοι επέλεξαν καταλύματα στη χώρα μας με μέση τιμή τα 214 ευρώ ανά βραδιά (μέσος όρος διαμονής 7,3 ημέρες).
Οι Γερμανοί θα απολαύσουν τις ομορφιές της Ελλάδας, με μέση τιμή διανυκτέρευσης στα 203 ευρώ ανά βραδιά (μέσος όρος διαμονής 9,3 ημέρες).
Οι Σέρβοι είναι αυτοί που θα μείνουν τις περισσότερες μέρες στη χώρα μας (μέσος όρος διαμονής 9,5 ημέρες), πληρώνοντας κατά μέσο όρο 132 ευρώ ανά βραδιά.
Αναλύοντας τους τύπους ταξιδιωτών, οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές στην Ελλάδα (Έλληνες και εισερχόμενος τουρισμός), στην πλειοψηφία τους θα είναι ταξιδιώτες αναψυχής (58%), οι οποίοι θα μείνουν κατά μέσο όρο 9,2 ημέρες και θα ξοδέψουν κατα μέσο όρο 132 ευρώ ανά βραδιά.