ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Σάββατο 28 Απριλίου 2018

ΝΔ: Η υπερφορολόγηση στον τουρισμό οδηγεί σε μείωση της κατά κεφαλήν δαπάνης των τουριστών μας.





Αποτέλεσμα εικόνας για Η υπερφορολόγηση στον τουρισμό οδηγεί σε μείωση της κατά κεφαλήν δαπάνης των τουριστών μας, λέει η ΝΔ


Ο τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, σχετικά με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, που δείχνουν μείωση της κατά κεφαλήν δαπάνης των τουριστών που επισκέπτονται τη χώρα μας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“Τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας για τον τουρισμό το πρώτο δίμηνο του 2018, καταδεικνύουν τις επιπτώσεις από την υπερφορολόγηση και τη μείωση της ανταγωνιστικότητας του τουριστικού μας προϊόντος. Η επιβολή ΦΠΑ 13% στη διαμονή και 24% στην εστίαση, όταν άλλες ανταγωνίστριες χώρες έχουν συντελεστές 10%, η επιβολή του φόρου διανυκτέρευσης σε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια και οι άλλες φορολογικές και ασφαλιστικές επιβαρύνσεις, έχουν καταστήσει πιο ακριβό το τουριστικό μας προϊόν.

Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι η μείωση της κατά κεφαλήν δαπάνης των τουριστών που επισκέφθηκαν τη χώρα μας κατά 7,6% σε σχέση με το 2017, καθώς ο μέσος όρος της δαπάνης διαμορφώθηκε στα 279 ευρώ ανά τουρίστα. Με πολύ απλά λόγια, μπορεί να έρχονται περισσότεροι τουρίστες, αλλά αυτοί δαπανούν λιγότερα χρήματα.

Δυστυχώς, η Κυβέρνηση -ακόμα και σήμερα- δεν αντιλαμβάνεται ότι η υπερφορολόγηση υπονομεύει την ανταγωνιστικότητα του τουρισμού μας”.