ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Σάββατο 28 Απριλίου 2018

Υψηλό ενδιαφέρον για επίσκεψη στην Ελλάδα από τους κατοίκους των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων





Αποτέλεσμα εικόνας για Υψηλό ενδιαφέρον για επίσκεψη στην Ελλάδα από τους κατοίκους των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων


Με τη συμμετοχή 170 travel agents, tour operators, med facilitators και εμπορικών αντιπροσώπων ολοκληρώθηκε το 1ο Greek Tourism Workshop στο Ντουμπάι που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο InterContinental Dubai - Festival City στις 21 Απριλίου. Η εκδήλωση τελέστηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού της Ελλάδας και της Ελληνικής Πρεσβείας στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με την ευγενική υποστήριξη του ΕΟΤ, ενώ χορηγοί ήταν η Περιφέρεια Αττικής, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, η Εταιρία Ανάπτυξης & Τουριστικής Προβολής Αθηνών, το Γραφείο Τουρισμού Mideast Travel και η online πλατφόρμα The Booking Expert.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης σημειώθηκε υψηλό ενδιαφέρον των τοπικών πρακτόρων του Ντουμπάι για το τουριστικό προϊόν της χώρας μας, γεγονός που επιβεβαίωσε στην ομιλία του ο κ. Χρήστος Σταμπουλόπουλος, σύμβουλος Ο.Ε.Υ. Α’, προϊστάμενος του Γραφείου Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων της Πρεσβείας της Ελλάδας στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε: “Την τελευταία περίοδο σημειώθηκε υψηλό ενδιαφέρον για επίσκεψη στη χώρα μας, τόσο από τους Άραβες κατοίκους της χώρας, όσο και από Ευρωπαίους πολίτες που εργάζονται στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Το γεγονός αυτό καταδεικνύεται και από την πρόσφατη απόφαση της αεροπορικής εταιρείας FlyDubai για απευθείας πτήσεις στη Θεσσαλονίκη τους καλοκαιρινούς μήνες. Είναι σημαντικό να συνεχιστεί με σταθερότητα και συνέπεια η προβολή της Ελλάδας ως τουριστικός προορισμός, δίνοντας έμφαση στις πολυάριθμές επιλογές που έχουν οι επισκέπτες για νυχτερινή ζωή, shopping και γαστρονομία, καθώς εκτιμάται ότι η δυναμική θα βαίνει αυξανόμενη”.




Στους συμμετέχοντες απηύθυνε χαιρετισμό ο κ. Κωνσταντίνος Τσέγας, γενικός γραμματέας του ΕΟΤ, μιλώντας για την ευκαιρία που τους δίνει το Greek Tourism Workshop να παρουσιάσουν το εξαιρετικό τουριστικό προϊόν της Ελλάδας και τους προσκάλεσε να γνωρίσουν το brand name Ελλάδα για να ζήσουν μία αυθεντική και ανεπανάληπτη εμπειρία. “Η Ελλάδα είναι ο απόλυτος προορισμός όχι μόνο για το καλοκαίρι, αλλά για όλες τις εποχές - 365 μέρες το χρόνο, όχι μόνο για τα πανέμορφα νησιά της, αλλά και για τους κρυμμένους θησαυρούς τής ακόμα ανεξερεύνητης σε πολλούς ηπειρωτικής χώρας. Οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να ζήσουν από κοντά την ιστορία και τον πολιτισμό της χώρας μας απολαμβάνοντας την ίδια στιγμή ό,τι πιο σύγχρονο έχει να προσφέρει σε τουριστικές επιλογές: διαμονή σε resorts 5 αστέρων, health & wellness σε μοντέρνα spa, απολαυστικά city-breaks, έντονη νυχτερινή ζωή, διασκέδαση, shopping και υπέροχο φαγητό, με βάση την υγιεινή και θρεπτική ελληνική κουζίνα”.

Η κα Κατερίνα Μούσμπε, Managing Director της Mideast Travel, μίλησε για τις ομορφιές της Ελλάδας, τονίζοντας ότι αποτελεί κορυφαίο και ασφαλή προορισμό για τουρισμό 365 ημέρες το χρόνο, ενώ πρόσθεσε ότι “η αύξηση της ζήτησης για το 2018 επιβεβαιώνεται και από το πρόγραμμα απευθείας πτήσεων των αεροπορικών εταιριών που, όπως είναι γνωστό, πάντα δραστηριοποιούνται σε νέες αγορές μετά από την εκπόνηση σχετικών οικονομοτεχνικών μελετών”.

Υπογραμμίζεται ότι το Greek Tourism Workshop θα πραγματοποιήσει την 5η σε σειρά εκδήλωση για το 2018 στη Βηρυτό του Λιβάνου στις 2 Μαΐου (προηγήθηκαν οι εκδηλώσεις στην Ινδία, το Κουβέιτ και τη Σαουδική Αραβία). Διοργανωτής των εκδηλώσεων του Greek Tourism Workshop 2018 είναι η εταιρεία Congress and Business Planners.