ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Σάββατο 28 Απριλίου 2018

Υπ. Πολιτισμού: Aπόφαση για τη μεγάλη επένδυση του Amanzoe στην Ερμιονίδα





Αποτέλεσμα εικόνας για Amanzoe στην Ερμιονίδα

Το υπουργείο Πολιτισμού ενέκρινε τη συνέχιση της ανασκαφικής έρευνας των αρχαιοτήτων που εντοπίστηκαν στο πλαίσιο κατασκευής δύο κτιρίων της ξενοδοχειακής μονάδας 5 αστέρων “Amanzoe” στην Ερμιονίδα.

Στο πλαίσιο της απόφασης ετέθη ο όρος να προηγηθεί κάθε άλλης αρχαιολογικής έρευνας και εργασίας η ανασκαφική έρευνα σε χώρο της κολυμβητικής δεξαμενής και σε χώρο της πισίνας στο πλαίσιο του υποβληθέντος τοπογραφικού διαγράμματος, και αυτή να έχει ολοκληρωθεί έως τις 10 Μαΐου.

Αποτέλεσμα εικόνας για Amanzoe στην Ερμιονίδα

Επίσης ετέθη ο όρος να περιοριστεί η ανασκαφική έρευνα εντός του περιγράμματος των δύο κτιρίων και ειδικότερα σε συγκεκριμένες τομές του υποβληθέντος τοπογραφικού διαγράμματος, και αυτή να έχει ολοκληρωθεί έως τις 10 Ιουνίου.

Παράλληλα, αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί αυτοψία από την ολομέλεια του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συνεδρίου, εντός του μηνός Απριλίου, προκειμένου να λάβει το Συμβούλιο ιδίαν γνώση περί του θέματος, το οποίο θα επανέλθει μετά την ολοκλήρωση της ανασκαφικής έρευνας εντός διμήνου.