Σάββατο, 28 Απριλίου 2018

Η πρώτη βίλα στο βυθό της θάλασσαςΑποτέλεσμα εικόνας για Η πρώτη βίλα στο βυθό της θάλασσαςΌταν ταξιδεύει κανείς στις Μαλδίβες, περισσότερο απ’ ό,τι σε οποιοδήποτε άλλο μέρος του κόσμου, δεν το κάνει για να εξερευνήσει μια νέα χώρα.
Το κάνει για να αισθανθεί ο πιο τυχερός «ναυαγός» στον κόσμο. Προορισμός σου είναι το δωμάτιο του ξενοδοχείου σου. Γι’ αυτό και καλά θα κάνεις να επιλέξεις ένα καλό…
Το Conrad Maldives Rangali Island έρχεται να ταράξει τα νερά με το πρώτο υποθαλάσσιο μπανγκαλόου στον κόσμο.
Όταν ανοίξει στα τέλη αυτού του έτους, το Muraka, που σημαίνει «κοράλλι» στην τοπική γλώσσα, η κατασκευή του θα έχει κοστίσει 15 εκατ. δολάρια.
Οι επισκέπτες, όμως, θα μπορούν να ζήσουν τη μοναδική εμπειρία μιας διαμονής κάτω από το επίπεδο της θάλασσας από 50.000 δολάρια τη βραδιά (προ φόρων).
«Το Muraka υπόσχεται μια μοναδική εμπειρία που δεν προσφέρεται πουθενά αλλού στον κόσμο», εξηγεί ο αρχιτέκτονας Ahmed Saleem.
Αποτέλεσμα εικόνας για Η πρώτη βίλα στο βυθό της θάλασσας
Και παρ’ όλο που είναι σίγουρο πως δεν υπάρχουν πολλά κρεβάτια να κρέμονται κάτω από το επίπεδο της θάλασσας -περιτριγυρισμένα από γυάλινα τούνελ και τροπικά ψάρια- αυτό που ενδιέφερε περισσότερο τον Saleem ήταν να δημιουργήσει μια εντελώς νέα εμπειρία και όχι τόσο να σχεδιάσει ένα μεμονωμένο εμβληματικό δωμάτιο.
Το μπανγκαλόου είναι μακριά από τα υπόλοιπα καταλύματα της Conrad, ώστε οι φιλοξενούμενοι να μην είναι αναγκασμένοι να βλέπουν άλλους, αν δεν τον επιθυμούν.
Και τέσσερις αφοσιωμένοι μπάτλερ ζουν σε ένα γειτονικό κατάλυμα, παρέχοντας στους επισκέπτες 24ωρη εξυπηρέτηση, ενώ στην τιμή περιλαμβάνονται τα πάντα: από τον σεφ που θα μαγειρεύει, μέχρι τζετ σκι, ακόμη και προσωπικό γυμναστή.
Το ίδιο το μπανγκαλόου είναι κατασκευασμένο από χάλυβα, σκυρόδεμα και ακρυλικό, με ένα επίπεδο πάνω από τη θάλασσα και ένα κάτω από αυτήν.
Μπορεί δε να φιλοξενήσει εννέα επισκέπτες, ενώ περιλαμβάνει γυμναστήριο, αλλά και χώρους για το προσωπικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου