Σάββατο, 30 Δεκεμβρίου 2017

Ειδήσεις Εν Συντομία

Ολοκληρώθηκε και τυπικά η εξαγορά του King George

Αποτέλεσμα εικόνας για Ολοκληρώθηκε και τυπικά η εξαγορά του King George

Η Εταιρεία Ελληνικών Ξενοδοχείων ΛΑΜΨΑ Α.Ε. ανακοινώνει, σε συνέχεια της από 24/11/2017 ανακοίνωσής της, την ολοκλήρωση της αγοράς του ιστορικού ξενοδοχείου King George από την Eurobank, των κινητών πραγμάτων και σημάτων, έναντι συνολικού τιμήματος 43 εκατομμυρίων ευρώ.

Άνοιξε το πρώτο κατάστημα Starbucks στον ΔΑΑ "Ελ. Βενιζέλος"

Αποτέλεσμα εικόνας για Άνοιξε το πρώτο κατάστημα Starbucks στον ΔΑΑ "Ελ. Βενιζέλος"
Η SSP Group PLC, εταιρεία διαχείρισης καταστημάτων εστίασης σε ταξιδιωτικές τοποθεσίες παγκοσμίως, σε συνεργασία με την Μαρινόπουλος Εταιρεία Καφέ ΑΕΕ – Starbucks, εγκαινίασαν πρόσφατα το πρώτο κατάστημα Starbucks μέσα στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών “Ελευθέριος Βενιζέλος”. Με το άνοιγμα του καταστήματος αυτού, τα Starbucks γίνονται συνολικά 29 σε όλη την Ελλάδα σε αστικές πόλεις καθώς και σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς της χώρας.

American P&I Club : Έκλεισε 100 χρόνια λειτουργίας
Πάρα την οικονομική κρίση που βιώνει η Ελλάδα, παραμένει πρώτη δύναμη παγκοσμίως στη ναυτιλιακή βιομηχανία. Και αυτό χάρις στην διάνοια του ελληνικού πνεύματος». Με τα λόγια αυτά ο Joseph E.M. Hughes πρόεδρος και CEO του αλληλοασφαλιστικού οργανισμού αστικής ευθύνης πλοίων American P&I Club εξέφρασε τον θαυμασμό των αγγλοσαξόνων για το «ελληνικό επιχειρηματικό θαύμα».
Το American P&I Club γιόρτασε τα 100 χρόνια λειτουργίας του στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία» με μία λαμπρή εκδήλωση που είχε έντονο χριστουγεννιάτικο αλλά και ελληνικό χρώμα.

Η ΥΠΑ πιστοποίησε κατά EASA το αεροδρόμιο Αθηνών Ελ. Βενιζέλος


Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας ανακοινώνει ότι ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία η πιστοποίηση σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές ασφαλείας (safety) της EASAτου μεγαλύτερου αεροδρομίου της χώρας μας.

Ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών “Ελευθέριος Βενιζέλος” πιστοποιήθηκε από Επιτροπή εμπειρογνωμόνων της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας για την επιχειρησιακή λειτουργία και την οργανωτική δομή των διαδικασιών του, βάσει του αυστηρού θεσμικού πλαισίου Ευρωπαϊκής Ένωσης, γεγονός που επιβεβαιώνει το υψηλό επίπεδο των αντίστοιχα παρεχόμενων υπηρεσιών

STR: Σε άνοδο η ευρωπαϊκή, ξενοδοχειακή βιομηχανία και τον Νοέμβριο
Αποτέλεσμα εικόνας για ευρωπαϊκή, ξενοδοχειακή βιομηχανία
Σύμφωνα με τα στοιχεία της STR, η πληρότητα των ευρωπαϊκών ξενοδοχείων κατά τη διάρκεια του Νοεμβρίου αυξήθηκε κατά 1,9%, σε σχέση με τον αντίστοιχο περυσινό μήνα, με τον μέσο όρο να διαμορφώνεται στο 71,2%. Αντίστοιχα, η μέση ημερήσια τιμή δωματίου (ADR) παρουσίασε αύξηση 3,8% και διαμορφώθηκε στα 105,45 ευρώ, ενώ τα έσοδα ανά διαθέσιμο δωμάτιο (RevPAR) αυξήθηκαν κατά 5,8% στα 75,11 ευρώ.


Στον δρόμο της ανάκαμψης ο τουρκικός τουρισμός

Αποτέλεσμα εικόνας για Στον δρόμο της ανάκαμψης ο τουρκικός τουρισμός
Σε 29 εκατομμύρια ανέρχεται ο αριθμός των διεθνών τουριστών στην Τουρκία κατά τη διάρκεια από τον Ιανουάριο έως και τον Οκτώβριο του 2017, αυξημένος κατά 28%, σε σύγκριση με την αντίστοιχη, περυσινή περίοδο, ενώ για το σύνολο του έτους εκτιμάται πως ο αριθμός των ξένων τουριστών θα αυξηθεί σε πάνω από 31 εκατομμύρια. Παράλληλα, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού της χώρας, τα έσοδα από τον κλάδο για το 2017 θα υπερβούν τα 26 δισεκατομμύρια δολάριαΗ τουριστική ροή αυξήθηκε στην Τουρκία κυρίως λόγω των Ρώσων, αφού από τον Ιανουάριο μέχρι τον Οκτώβριο, περισσότεροι από 4,5 εκατομμύρια Ρώσοι επισκέφθηκαν τη χώρα. Όσον αφορά τις βασικές αγορές πηγές τουρισμού για την Τουρκία, μετά τη Ρωσία ακολουθεί η Γερμανία, με 3,3 εκατομμύρια αφίξεις, το Ιράν (2,1 εκατομμύρια), η Γεωργία (2 εκατομμύρια) και το Ηνωμένο Βασίλειο με 1,5 εκατομμύρια αφίξεις. Ένας σημαντικός αριθμός αφίξεων προέρχεται επίσης από την Ουκρανία και τη Βουλγαρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου