ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Σάββατο 30 Δεκεμβρίου 2017

ABTA: Ο υπεύθυνος τουρισμός Νο1 στις ταξιδιωτικές προτιμήσεις





Αποτέλεσμα εικόνας για ABTA: Ο υπεύθυνος τουρισμός Νο1 στις ταξιδιωτικές προτιμήσεις


Ο υπεύθυνος τουρισμός πρόκειται να αποκτήσει ακόμα μεγαλύτερη σημασία για τους παραθεριστές, μετά και το λανσάρισμα σχετικών τηλεοπτικών εκπομπών όπως το Blue Planet 2, σύμφωνα την τελευταία έρευνα τάσεων της ABTA.Η ένωση ανέφερε ότι σύμφωνα με την έρευνα σχεδόν το 70% του κοινού θέλει οι ταξιδιωτικές εταιρείες να διασφαλίζουν ότι οι διακοπές έχουν θετικό αντίκτυπο σττις τοπικές κοινωνίες και οικονομίες, συμπεριλαμβανομένης της αντιμετώπισης θεμάτων όπως τα ανθρώπινα δικαιώματα και οι συνθήκες εργασίας για τους τουριστικούς υπαλλήλους.

Η Abta δήλωσε ότι αυτή η αυξημένη συνειδητοποίηση των καταναλωτών θα μπορούσε να οδηγήσει σε περισσότερες πρωτοβουλίες, όπως προγράμματα κοινωνικών επιχειρήσεων για να βοηθήσουν τις τοπικές κοινότητες, καθώς και στη δημιουργία ομαδικών εκδρομών ουδέτερης εκπομπής αερίων και στην απαγόρευση πλαστικών από παραλίες.

Άλλες βασικές τάσεις που εντοπίστηκαν στην έκθεση είναι οι τρόποι με τους οποίους ο υπερτουρισμός σε ορισμένες περιοχές, όπως η Βαρκελώνη, η Βενετία, η Πάλμα στη Μαγιόρκα και το ελληνικό νησί της Σαντορίνης, θα μπορούσαν να οδηγήσουν τους καταναλωτές να είναι πιο πρόθυμοι να ταξιδέψουν σε "εναλλακτικούς" προορισμούς."

Οι τοπικές αρχές στους προορισμούς, η τοπική αυτοδιοίκηση, οι τοπικές επιχειρήσεις και η ταξιδιωτική βιομηχανία μπορούν να συνεργαστούν για την καλύτερη διαχείριση του τουρισμού προς όφελος των ντόπιων και των τουριστών", τονίζει στην έκθεση η Abta."

Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει την ενθάρρυνση διακοπών σε εναλλακτικές χρονικές περιόδους ή εναλλακτικών τοποθεσιών, αλλά μπορεί επίσης να περιλαμβάνει καλύτερη διαχείριση των επιπτώσεων του τουρισμού στους ντόπιους." Υπάρχουν κάποιες ενδείξεις ότι οι καταναλωτές ενδέχεται να ανταποκρίνονται ήδη σε ανησυχίες σε ό,τι αφορά τον υπερτουρισμό, εξετάζοντας άλλους προορισμούς, με την Abta να διαπιστώνει ότι πάνω από το ένα τέταρτο (27%) σχεδιάζει να επισκεφθεί μια νέα χώρα ενώ σχεδόν το ένα τρίτο (32%) ένα νέο θέρετρο ή πόλη.

Η Abta αναμένει επίσης αύξηση των πτήσεων χαμηλού κόστους για μακρινά ταξίδια, καθώς η Norwegian, η Wow Air και η Eurowings προσφέρουν περισσότερες από αυτές τις υπηρεσίες σε ανταγωνισμό με τους κλασικούς αερομεταφορείς. Η δανική αεροπορική εταιρεία Primera Air πρόκειται επίσης να δρομολογήσει τις πρώτες διατλαντικές διαδρομές μακρινών αποστάσεων από το Στάνστεντ και το Μπέρμιγχαμ αυτή την άνοιξη.


Μια άλλη αναμενόμενη τάση είναι η μεγαλύτερη ζήτηση για πακέτα διακοπών, καθώς αυτά παρέχουν μεγαλύτερη βεβαιότητα και καλύτερη αξία για τους παραθεριστές. Τα πακέτα είναι ήδη ο πιο δημοφιλής τύπος διακοπών με 51% των καταναλωτών να έχουν αγοράσει τουλάχιστον ένα πακέτο τους τελευταίους 12 μήνες. 

Η Abta έχει εντοπίσει μια δωδεκάδα προορισμών για το 2018 συμπεριλαμβανομένων των κοντινών επιλογών όπως η Γερμανία, η Μάλτα, το Μαυροβούνιο, η Σουηδία και η Τουρκία. Οι προορισμοί μακρινών αποστάσεων που αναμένεται να ευδοκιμήσουν είναι η Αργεντινή, η Αριζόνα, η Βρετανική Κολούμπια στον Καναδά, το Νεπάλ, η Νέα Ζηλανδία, η Ρουάντα και η Αγία Λουκία.