ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2017

Ειδήσεις Εν Συντομία

Απαραίτητη η ενεργειακή και αισθητική αναβάθμιση των ξενοδοχειακών μονάδων

Ημερίδα / παρουσίαση που διοργάνωσε σήμερα ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ξενοδόχων, σε συνεργασία με την Alumil Group, στο ξενοδοχείο Atlantica Miramare Beach στη Λεμεσό,  είχε ως θέμα “Ενεργειακή και Αισθητική Αναβάθμιση Ξενοδοχειακών Έργων”.

Η ημερίδα ήταν αφιερωμένη στην προτεραιότητα και επιβεβλημένη ανάγκη από τα ξενοδοχεία για αντιμετώπιση των προκλήσεων που αυξάνονται γεωμετρικά, δημιουργώντας την ανάγκη τόσο για αναβάθμιση των ξενοδοχειακών μονάδων, όσο και για βελτίωση της οργάνωσης και της διαχείρισης του κόστους για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες που επιβάλλονται από την πελατειακή τους βάση. 
Στις εργασίες της ημερίδας συμμετείχαν μεγάλος αριθμός από ιδιοκτήτες, γενικοί διευθυντές, οικονομικοί διευθυντές, διευθυντικά στελέχη, αρχιτέκτονες, πολιτικοί μηχανικοί, εργολήπτες, εργολάβοι και διακοσμητές, καθώς και συνεργάτες των ξενοδοχειακών μονάδων.

Τη  Μύκονο επέλεξε φέτος η WorldVentures για το καθιερωμένο ετήσιο VIP MEGA DreamTrip

Η WorldVentures, Νο1 εταιρεία παγκοσμίως στην πώληση ομαδικών πακέτων διακοπών, με πάνω από 1 εκατ. μέλη και δραστηριότητα σε 35 χώρες σε όλο τον κόσμο, επέλεξε τη Μύκονο για να πραγματοποιήσει φέτος το VIP MEGA DreamTrip. Μετά από μία σειρά μοναδικών προορισμών όπως το ξενοδοχείο Porto Carras στη Χαλκιδική 2015, το πολυτελές ξενοδοχείο Costa Navarino στην Μεσσηνία, το ξενοδοχείο Coral Bay στην Κύπρο το 2016 και το Solaris Hotel στην Κροατία, φέτος πάνω από 800 μέλη του κορυφαίου Club διακοπών και lifestyle παγκοσμίως, απόλαυσαν μια μοναδική εμπειρία φιλοξενίας και διασκέδασης στο νησί της Μυκόνου, στα Myconian Collection Hotels & Resorts.

Το Παγκόσμιο Συνέδριο Μαρινών έρχεται στην Αθήνα, 25-27 Οκτωβρίου 2018

Με επιτυχία στέφθηκε η υποβολή της υποψηφιότητας της Ένωσης Μαρινών Ελλάδος (ΕΜΑΕ), για να φιλοξενήσει η Ελλάδα, το Διεθνές Συνέδριο Μαρινών της ICOMIA τον Οκτώβριο του 2018. Πρόκειται για το μεγαλύτερο και σημαντικότερο συνέδριο για μαρίνες που διοργανώνει το Διεθνές Συμβούλιο Ενώσεων Ναυτικής Βιομηχανίας (ICOMIA), κάθε δύο χρόνια, σε μία πόλη του κόσμου, κατόπιν αυστηρής αξιολόγησης.

Το συνέδριο, που θα διοργανωθεί για πρώτη φορά στην Αθήνα, συγκεντρώνει επαγγελματίες, ειδικούς και επενδυτές από κάθε γωνιά του κόσμου, που ασχολούνται με υπηρεσίες, διαχείριση, κατασκευές, και προμήθεια εξοπλισμού σε μαρίνες και λιμένες καθώς, και για όλα τα είδη σκαφών αναψυχής.

Για τρίτη συνεχή θητεία ο Κυριάκος Ποζρικίδης στο ΔΣ της Παγκόσμιας Ένωσης Εκθέσεων
deth


Για τρίτη συνεχή θητεία επανεκλέγεται στο ανώτατο διοικητικό όργανο της Παγκόσμιας Ένωσης Εκθέσεων (UFI), το διοικητικό της συμβούλιο, ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ-Helexpo, κ. Κυριάκος Ποζρικίδης.
Είναι η πρώτη φορά που ένας Έλληνας εκλέγεται για τρίτη συνεχή θητεία στο διοικητικό συμβούλιο της UFI. Η εκλογή αυτή είναι ενδεικτική της αναγνώρισης που τυγχάνουν από την παγκόσμια εκθεσιακή βιομηχανία η ΔΕΘ-Helexpo και τα στελέχη της και υπογραμμίζει τον ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο που παίζει στα διεθνή εκθεσιακά δρώμενα, στο πλαίσιο της στρατηγικής εξωστρέφειας που εφαρμόζει με συνέπεια τα τελευταία χρόνια

Επανεξελέγη παμψηφεί στα Χανιά ο Μανώλης Γιαννούλης

ksd photo
Με 319 σταυρούς, σε σύνολο 420 ψηφισάντων, επανεξελέγη πανηγυρικά, πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Χανίων, ο Μανώλης Γιαννούλης, στις εκλογές που διεξήχθησαν την Κυριακή 15 Οκτωβρίου.

Τα Boutique Ξενοδοχεία στο επίκεντρο του επόμενου 100% Hotel Show
100

Τα Boutique Ξενοδοχεία αποτελούν μια από τις δυναμικότερες κατηγορίες καταλυμάτων στην Ελλάδα, διαμορφώνοντας σημαντικά το προφίλ του Ελληνικού Ξενοδοχειακού Προϊόντος. Στο 100% Hotel Show, ιδιοκτήτες και στελέχη boutique ξενοδοχείων αποτελούσαν πάντα μία από τις κορυφαίες κατηγορίες επισκεπτών, με τη διοργάνωση να δίνει έμφαση στην παροχή λύσεων και προτάσεων για την πληρέστερη κάλυψη των αναγκών του συγκεκριμένου κλάδου. Στην 5η διοργάνωση του 100% Hotel Show (17-20 Νοεμβρίου, MEC Παιανίας), τα Boutique Ξενοδοχεία θα βρουν την πιο ολοκληρωμένη πρόταση ανάπτυξής τους, αφού η διοργάνωση φρόντισε για την παρουσίαση στοχευμένων λύσεων με επίκεντρο τις ανάγκες τους.


Το 13ο συνέδριο των τουριστικών πρακτόρων του γαλλικού ομίλου Selectour έγινε στην Αθήνα

Με επιτυχία στέφθηκε το 13ο συνέδριο Force de Vente Selectour στην Αθήνα από τις 12 έως τις 15 Οκτωβρίου 2017 στο ξενοδοχείο Athenaeum Intercontinental.
Όλοι οι συμμετέχοντες έμειναν απόλυτα ικανοποιημένοι από τις υψηλές υπηρεσίες που τους προσφέρθηκαν, τόσο από την πλευρά του ξενοδοχείου, όσο και από την πλευρά του πρακτορείου Yalos Tours και των συνεργατών του, που ανέλαβαν την διοργάνωση του συνεδρίου.Στις 13 Οκτωβρίου έγινε έναρξη του συνεδρίου με ομιλίες – παρεμβάσεις από τον πρόεδρο του ομίλου Selectour, τον γενικό διευθυντή Jean Noel Lefeuvre, την εμπορική διευθύντρια Valerie Laroche,τον γενικό γραμματέα του ελληνικού οργανισμού τουρισμού κ. Κωσταντίνο Τσέγκα, καθώς και από τον κ. Παναρέτου, ο οποίος έδωσε αναμνηστική πλακέτα στον πρόεδρο του ομίλου στο τέλος της ομιλίας του. Στο συνέδριο παραβρέθηκε επίσης και η διευθύντρια του ΕΟΤ στο Παρίσι κα Δήμητρα Βοζίκη. Ακολούθησαν παρεμβάσεις συνεργατών, όπως των Aegean Airlines, Accor, Alitalia, April International – Alba Travel και Europcar France.