ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Δευτέρα 7 Αυγούστου 2017

Εν Συντομία

Παράνομη ναύλωση σκάφους αναψυχής ξένης σημαίας στον Φλοίσβο


Αποτέλεσμα εικόνας για Παράνομη ναύλωση σκάφους αναψυχής ξένης σημαίας στον Φλοίσβο
Ακόμη μία περίπτωση παράνομης ναύλωσης εντόπισε το Λιμενικό Σώμα-Ελληνική Ακτοφυλακή. Σε έλεγχο που διενήργησαν τα στελέχη της Λιμενικής Αρχής Φλοίσβου, διαπιστώθηκε παράνομη ναύλωση του ιδιωτικού πλοίου αναψυχής ''OPPTUR'', σημαίας Νορβηγίας, το οποίο εκτελούσε πλόες με τόπο επιβίβασης και τελικής αποβίβασης εντός της ελληνικής επικράτειας, χωρίς το πλοίο να διαθέτει την προβλεπόμενη από το νόμο άδεια επαγγελματικού πλοίου αναψυχής.
Πιο συγκεκριμένα, το ''OPPTUR'', το οποίο βρισκόταν στη μαρίνα Καλαμακίου, διαπιστώθηκε ότι είχε εκναυλωθεί κατά το χρονικό διάστημα από 28/07/2017 έως 04/08/2017, από έξι (06) αλλοδαπούς.

Από το Α' Λιμενικό Τμήμα Φλοίσβου του Λιμεναρχείου Σαρωνικού κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων κατά των υπευθύνων, ενώ επίσης υποβλήθηκε μήνυση στην πλοιοκτήτρια εταιρεία του εν λόγω σκάφους, για παράβαση του άρθρου 414 του Π.Κ.

Διαθέσιμο φωτογραφικό υλικό στο www.hcg.gr 

Παράνομη ναύλωση ιδιωτικού πλοίου αναψυχής στην Ιθάκη
Αποτέλεσμα εικόνας για Το ταχύπλοο πλοίο αναψυχής “ΣΤΑΛΜΙΖΑ” Λ.Ρ. 6528, το οποίο βρισκόταν στο λιμάνι της Ιθάκης, διαπιστώθηκε ότι εκτελούσε παράνομη ναύλωση, κατά παράβαση του άρθρου 10 του Νόμου 4256/2014, σε συνδυασμό με το άρθρο 414 του Π.Κ. Ειδικότερα, κατά τη διενέργεια ελέγχου των εγγράφων του “ΣΤΑΛΜΙΖΑ” από στελέχη του Λιμενικού Σώματος, διαπιστώθηκε ότι ο Πλοιοκτήτης του εν λόγω πλοίου είχε συνάψει με έναν αλλοδαπό χειριστή, σύμβαση ολικής ναύλωσης για το χρονικό διάστημα από 05/08/2017 έως 13/08/2017, έναντι του ποσού των χιλίων τριακοσίων πενήντα ευρώ (1.350,00€). Το πλοίο εκτελούσε πλου με τόπο επιβίβασης και τελικής αποβίβασης το λιμάνι Βαθέως Ιθάκης, χωρίς όμως να διαθέτει την προβλεπόμενη από το νόμο άδεια.

Το ταχύπλοο πλοίο αναψυχής “ΣΤΑΛΜΙΖΑ” Λ.Ρ. 6528, το οποίο βρισκόταν στο λιμάνι της Ιθάκης, διαπιστώθηκε ότι εκτελούσε παράνομη ναύλωση, κατά παράβαση του άρθρου 10 του Νόμου 4256/2014, σε συνδυασμό με το άρθρο 414 του Π.Κ.
Ειδικότερα, κατά τη διενέργεια ελέγχου των εγγράφων του “ΣΤΑΛΜΙΖΑ” από στελέχη του Λιμενικού Σώματος, διαπιστώθηκε ότι ο Πλοιοκτήτης του εν λόγω πλοίου είχε συνάψει με έναν αλλοδαπό χειριστή, σύμβαση ολικής ναύλωσης για το χρονικό διάστημα από 05/08/2017 έως 13/08/2017, έναντι του ποσού των χιλίων τριακοσίων πενήντα ευρώ (1.350,00€). Το πλοίο εκτελούσε πλου με τόπο επιβίβασης και τελικής αποβίβασης το λιμάνι Βαθέως Ιθάκης, χωρίς όμως να διαθέτει την προβλεπόμενη από το νόμο άδεια.


Απόδραση στην Αθήνα
Αποτέλεσμα εικόνας για Απόδραση στην Αθήνα

Διακοπές στην Αθήνα, που τα έχει όλα.
Η Περιφέρεια Αττικής συστήνει στους ξένους τουρίστες την πρωτεύουσα με το «Ready for a quick escape from Athens».

Αποδράσεις σε πολιτισμό, βουτιές στις γαλάζιες παραλίες της, βόλτες στα νησιά της αλλά και όχι μόνο. Μία ατζέντα ενημερώνει τους επισκέπτες για ότι συμβαίνει στην Αττική και τον Αύγουστο