ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Δευτέρα 7 Αυγούστου 2017

Η TUI επενδύει στην Ελλάδα με ένα νέο ROBINSON Club στην Κρήτη



Αποτέλεσμα εικόνας για νέο ROBINSON Club στην Κρήτη

Ο Όμιλος TUI συνεχίζει την αναπτυξιακή πορεία του στον τομέα των ξενοδοχείων. Η TUI επενδύει στην Ελλάδα εξαγοράζοντας τη θυγατρική εταιρεία του συνεργαζόμενου με την TUI Ομίλου Καράτζη ΑΕ, Στέλλα Πολάρις Κρέτα ΑΕ, κάτοχου οικοπέδου στη νότια ακτή της Κρήτης, στην περιοχή Κουτσουνάρι Ιεράπετρας, όπου θα κατασκευαστεί μια νέα μονάδα ROBINSON Club. Η TUI ήδη λειτουργεί δύο ξενοδοχεία ROBINSON στην Ελλάδα, τo ROBINSON Club Kyllini Beach στην Πελοπόννησο και το ROBINSON Club Daidalos στην Κω.

“Στόχος μας είναι να διευρύνουμε σημαντικά τον αριθμό των μονάδων TUI Blue, RIU, ROBINSON και Magic Life κατά τα επόμενα χρόνια. Η επέκταση του χαρτοφυλακίου των ξενοδοχείων μας στην Ελλάδα αποτελεί ένα ακόμη βήμα προς αυτή την κατεύθυνση”, δήλωσε ο Sebastian Ebel, αρμόδιος για τις ξενοδοχειακές μονάδες στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ομίλου TUI.

Η υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά σε δήλωσή της αναφέρει: “Στο πλαίσιο της στενής συνεργασίας που έχουμε αναπτύξει με την TUΙ τα δύο τελευταία χρόνια, πραγματοποιήσαμε διαδοχικές συναντήσεις με εκπροσώπους του τουριστικού ομίλου, και το τελευταίο διάστημα συζητήσαμε εκτενώς τις δυνατότητες για την προώθηση νέων επενδύσεων στον ελληνικό τουρισμό. Σε εφαρμογή της εθνικής τουριστικής πολιτικής μας από το 2015, καταγράφουμε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά ρεκόρ στις διεθνείς αφίξεις και σε όλα τα τουριστικά μεγέθη. Έχουμε δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για τη διατήρηση των υψηλών ρυθμών ανάπτυξης του τουρισμού μας όλα τα επόμενα χρόνια και ενθαρρύνουμε νέες επενδύσεις που ενισχύουν το τουριστικό μας προϊόν. Η TUI είναι για εμάς ένας σημαντικός εταίρος. Χαίρομαι ιδιαίτερα για την απόφασή του ηγετικού τουριστικού ομίλου να ενισχύσει την παρουσία του στην Ελλάδα, προχωρώντας σε μία σημαντική επένδυση με την κατασκευή του νέου ROBINSON Club στην Ιεράπετρα Κρήτης. Η νέα αυτή επένδυση αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία και υπογραμμίζει τη σημασία της συνεργασίας μας με την TUI”.

Με την επέκταση του χαρτοφυλακίου ξενοδοχείων, ο όμιλος TUI προωθεί τον μετασχηματισμό του σε ολοκληρωμένο τουριστικό όμιλο, με επίκεντρο τα ξενοδοχεία και τις κρουαζιέρες. Ήδη οι δύο αυτοί τομείς συνεισφέρουν περίπου το ήμισυ των κερδών του Ομίλου. Από τη συγχώνευση με την TUI Travel PLC στα τέλη του 2014 μέχρι σήμερα, ο Όμιλος TUI έχει συνολικά διευρύνει τον αριθμό των δικών της ξενοδοχειακών μονάδων κατά 27, εκ των οποίων εννέα μόνο φέτος.