ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Κυριακή 16 Ιουλίου 2017

Αλ. Αγγελόπουλος: Αμφισβητώ το νούμερο των 30 εκατ. τουριστικών αφίξεων στην Ελλάδα

Αποτέλεσμα εικόνας για Αλ. Αγγελόπουλος: Αμφισβητώ το νούμερο των 30 εκατ. τουριστικών αφίξεων στην Ελλάδα

Ο κ. Αλέξανδρος Αγγελόπουλος, μέλος του Δ.Σ. του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Aldemar, μιλώντας στη χθεσινή τηλεοπτική εκπομπή “Οι Αταίριαστοι” στον ΣΚΑΪ, δήλωσε ότι οι πραγματικές αφίξεςι τουριστών είναι περίπου 25 εκατομμύρια. Μάλιστα, αναφέρθηκε στην “ελληνική στατιστική, που είναι πολύ δημιουργική, αλλά σε καμία περίπτωση ακριβής”, ενώ υπογράμμισε ότι τα στοιχεία που δίνουν οι διάφοροι φορείς, για τον αριθμό των τουριστών που φέρνει κάθε Tour Operator, είναι διαφορετικά από τα στοιχεία που δίνουν οι ίδιοι οι Tour Operators.

Ακόμη, σημείωσε ότι τόσο στην σεζόν του 2016, όσο και φέτος, μέχρι σήμερα, τα τουριστικά έσοδα στη χώρα είναι μειωμένα, ως αποτέλεσμα των διεθνών εξελίξεων (μείωση διάρκειας παραμονής, οικονομική κρίση στην Ευρώπη, μείωση διαθέσιμου εισοδήματος), εκφράζοντας εμμέσως πλην σαφώς, την υποστήριξή του στα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδας για το ταξιδιωτικό ισοζύγιο, τα οποία αμφισβητεί το Υπουργείο Τουρισμού.

Επιπροσθέτως, ο κ. Αγγελόπουλος ανέφερε ότι τις τελευταίες εβδομάδες (από τα μέσα Ιουνίου) έχει περιοριστεί σημαντικά ο ρυθμός των κρατήσεων από Γερμανία και Ρωσία, όταν “άνοιξε” η αγορά της Τουρκίας, ενώ είπε χαρακτηριστικά ότι ο ρυθμός των κρατήσεων από τη Γερμανία και τη Ρωσία προς την Τουρκία, είναι έξι φορές υψηλότερος αυτήν τη περίοδο σε σύγκριση με την Ελλάδα.




traveldailynews.gr