Κυριακή, 16 Ιουλίου 2017

Λέσβος: Απογευματινές περιηγήσεις στο Θαλάσσιο Πάρκο Απολιθωμένου

Στο Θαλάσσιο Πάρκο Απολιθωμένου Δάσους Νησιώπης σε μια ρομαντική απογευματινή περιήγηση μπορούν να συμμετάσχουν οι επισκέπτες του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου όλα τα απογεύματα του Ιουλίου και του Αυγούστου και ώρα 6 μ.μ.για να απολαύσουν το ηλιοβασίλεμα και τα εντυπωσιακά απολιθώματα.
Οι δεκάδες γιγαντιαίοι απολιθωμένοι κορμοί καρποφόρων και κωνοφόρων δέντρων, η πλούσια χλωρίδα και πανίδα, οι ηφαιστειακές, τεκτονικές και παράκτιες γεωμορφές κατά μήκος των ακτών και η ιστορία εκατομμυρίων ετών που ξετυλίγεται σε κάθε σημείο του χερσαίου και θαλάσσιου τμήματος της Νησιώπης, αποτελούν μάρτυρες της συναρπαστικής γεωλογικής ιστορίας του Αιγαίου και συνθέτουν την ομορφότερη απογευματινή θαλασσινή βόλτα.
Κάθε σημείο της διαδρομής μοναδικό, ενώ καθώς ο ήλιος βασιλεύει το τοπίο φαντάζει ατμοσφαιρικό και η θέα που προσφέρει φαντασμαγορική.
Το Θαλάσσιο Πάρκο Νησιώπης προσφέρει μια πρωτόγνωρη εμπειρία στον επισκέπτη της δυτικής Λέσβου και μια περιήγηση στο άγνωστο θαλάσσιο τμήμα του Απολιθωμένου Δάσους της Λέσβου.
Η θαλάσσια διαδρομή γύρω από τη Νησιώπη χαρίζει μια συναρπαστική επαφή με το δραματικό ηφαιστειακό παράκτιο τοπίο και το υποθαλάσσιο ανάγλυφο, με τους υφάλους, τις χαράδρες, και τις αινιγματικές γεωμορφές, αποτέλεσμα των έντονων γεωτεκτονικών διεργασιών, των μεταβολών της στάθμης της θάλασσας και της παράκτιας υδροδυναμικής που διαμόρφωσαν το τοπίο της ευρύτερης περιοχής.
Παράκτιες σπηλιές, θαλάσσιες αψίδες, απολιθωματοφόροι ορίζοντες και κυψελοειδείς μορφές διάβρωσης μαγνητίζουν το βλέμμα και εξάπτουν τη φαντασία.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου