ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017

Η Viber λανσάρει μια μοναδική εμπειρία ανταλλαγής περιεχομένου με τις «επεκτάσεις συνομιλίας» (ChatExtensions )

Εμφάνιση Viber Chat Extensions Booking Handset.png

ΤΕΛ ΑΒΙΒ  – Το Viber, μία από τις κορυφαίες εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων στον κόσμο, ανακοίνωσε την κυκλοφορία των πλήρως ανανεωμένων Επεκτάσεων Συνομιλίας (ChatExtensions), ενός εργαλείου που κυκλοφόρησε αρχικά τον Δεκέμβριο του 2016 και επιτρέπει την κατανάλωση και την κοινή χρήση περιεχομένου εντός της εφαρμογής. Το χαρακτηριστικό αυτό δίνει στους περισσότερους από 800 εκατομμύρια χρήστες του Viber σε ολόκληρο τον κόσμο πρόσβαση σε περιεχόμενο και υπηρεσίες τρίτων κατασκευαστών, απευθείας μέσα από το παράθυρο της συνομιλίας τους. Έτσι οι χρήστες απολαμβάνουν μια πολύ ευχάριστη αδιάκοπη εμπειρία συνομιλίας, καθώς μπορούν να λαμβάνουν και να μοιράζονται περιεχόμενο που είναι σημαντικό για εκείνους, χωρίς να βγουν ούτε μια φορά από το chat.

Οι χρήστες μπορούν πλέον να αναζητούν πληροφορίες κατευθείαν μέσα από την οθόνη συνομιλίας με τις επαφές τους και να μοιράζονται υλικό όπως: τα αγαπημένα τους βίντεο από το YouTube, τραγούδια από το Spotify, εικόνες από το GIPHY, το Guggy και το Getty ή να προγραμματίσουν την τέλεια διαμονή μέσω του Booking.com. Σύντομα οι χρήστες θα έχουν άμεση πρόσβαση και σε συναρπαστικό και πρωτότυπο περιεχόμενο από το VICEMedia.

Ένα από τα σημαντικότερα γνωρίσματα του νέου χαρακητριστικού του Viber είναι η επέκταση συνομιλίας του YouTube. Τα βίντεο YouTube είναι από τους πιο δημοφιλείς συνδέσμους που ανταλλάσσονται μεταξύ των χρηστών στις συνομιλίες τους στο Viber. Πλέον η μεγαλύτερη πλατφόρμα βίντεο στον κόσμο είναι προσβάσιμη μέσα στην οθόνη συνομιλίας του χρήστη. Οι χρήστες μπορούν να αναζητήσουν, να μοιραστούν καθώς και να προβάλλουν βίντεο από το YouTube χωρίς να βγουν από το περιβάλλον των συνομιλιών τους.

Εκτός από την πολύ ευχάριστη εμπειρία χρήσης βίντεο, το Viber φέρνει τη μουσική και τη δυνατότητα κοινής χρήσης μουσικών αρχείων στη συνολική πλοήγηση του χρήστη μέσα στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων. Η νέα επέκταση του Spotify στις συνομιλίες μέσω Viber επιτρέπει στους χρήστες να έχουν πρόσβαση στα αγαπημένα τους μουσικά κομμάτια και να τα μοιράζονται στις συνομιλίες τους με το πάτημα μόνο ενός κουμπιού.


Για τις πιο πρόσφατες πληροφορίες σε θέματα ειδησεογραφικής ενημέρωσης, πολιτισμού, διατροφής, μόδας, μουσικής, σπορ, τεχνολογίας και άλλων, οι χρήστες του Viber δεν χρειάζεται να ψάξουν και πολύ μακριά, παρά μόνο στην επέκταση συνομιλίας του VICE. Η κορυφαία εταιρία στον τομέα των μέσων ενημέρωσης για νέους στον κόσμο θα διαθέτει μια επέκταση συνομιλίας που δημιουργήθηκε για να προσφέρει στους χρήστες πρωτότυπο περιεχόμενο μέσα από το chat. Η VICE υπερέχει στη δημιουργία συναρπαστικού, αυθεντικού περιεχομένου για κάθε πλατφόρμα.

«Η πλατφόρμα Επέκτασης Συνομιλιών της Viber είναι ένα συναρπαστικό περιβάλλον για τις ιστορίες της VICE», δήλωσε ο SterlingProffer, Ανώτερος Αντιπρόεδρος, Διευθυντής Επιχειρηματικής Στρατηγικής & Ανάπτυξης για το VICE. «Καθώς συνεχίζουμε να αυξάνουμε δυναμικά τη διανομή περιεχομένου μεταξύ διαφόρων εφαρμογών, αυτό που εξακολουθεί να είναι το σημαντικότερο είναι το ίδιο το περιεχόμενο. Οι ιστορίες του VICE μπορούν να εμπλουτίσουν οποιαδήποτε συζήτηση. Η διάθεση του περιεχομένου του VICE στους 800 εκατομμύρια χρήστες του Viber είναι κάτι που αποφασίσαμε χωρίς δεύτερη σκέψη».

Οι χρήστες θα διαπιστώσουν επίσης ότι ο προγραμματισμός ενός ταξιδιού κατά τη διάρκεια της συνομιλίας τους δεν απαιτεί την χρήση άλλων εφαρμογών. Με την επέκταση συνομιλίας της Booking.com, οι χρήστες μπορούν να περιηγηθούν και να μοιραστούν επιλογές ξενοδοχείων με τους συνταξιδιώτες τους την ίδια στιγμή που συνομιλούν μαζί τους.

Ο BryanBatista, Ανώτερος Διευθυντής Παγκόσμιων Εταιρικών Σχέσεων της Booking.com, προσθέτει: «Οι άνθρωποι σχεδιάζουν τα ταξίδια τους με πολλούς τρόπους, συμπεριλαμβανομένης της συζήτησης μέσα από τις εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων με  φίλους και γνωστούς, σχετικά με τις επιλογές διαμονής. Η δημιουργία της επέκτασης συνομιλίας της Booking.com στο Viber λειτουργεί συμπληρωματικά στις υπηρεσίες που ήδη προσφέρουμε. Οι χρήστες μπορούν να συνομιλούν με τις επαφές τους στο chat και ταυτόχρονα να αναζητούν καταχωρίσεις και να μοιράζονται τα αποτελέσματα των αναζητήσεων τους».

Παράλληλα με τις διεθνείς αυτές συνεργασίας, η Viber πρόκειται λανσάρει τοπικές υπηρεσίες στη Ρωσία, τη Βουλγαρία, την Ουγγαρία, τις Φιλιππίνες και άλλες χώρες. Με βάση το API, επιλεγμένοι πάροχοι περιεχομένου και υπηρεσιών θα μπορούν να δημιουργήσουν τις δικές τους επεκτάσεις συνομιλίας, προσφέροντας στους χρήστες τη δυνατότητα να εμπλουτίσουν ακόμα περισσότερο τις συνομιλίες τους.

«Σκοπός μας είναι να προσφέρουμε στους χρήστες μας μια εμπειρία συνομιλίας που δεν μπορεί να βρεθεί σε καμία άλλη πλατφόρμα ανταλλαγής μηνυμάτων. Θέλουμε να προσφέρουμε έναν εύκολο τρόπο εισαγωγής περιεχομένου στο chat, χωρίς ο χρήστης να χρειάζεται να μπαινοβγαίνει σε άλλες εφαρμογές ή μηχανές αναζήτησης στο διαδίκτυο», δήλωσε ο DjamelAgaoua, Διευθύνων Σύμβουλος της Viber. «Σε αυτό το στάδιο εντοπίσαμε τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά που θέλουν να βλέπουν οι χρήστες στην πλατφόρμα και επικεντρωθήκαμε αποκλειστικά σε αυτά. Είμαστε ενθουσιασμένοι που είμαστε η πρώτη μεγάλη εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων που προσφέρει μια ολοκληρωμένη εμπειρία στο χρήστη, διατηρώντας παράλληλα την πλατφόρμα μας απλή και φιλική προς αυτόν. Το χαρακτηριστικό αυτό είναι ένας μόνο από τους τρόπους με τους οποίους αναπτύσσουμε το Viber για να γίνει η εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων του μέλλοντος. Όραμά μας είναι να εξελιχθούμε σε μια πλατφόρμα που θα φιλοξενεί όλες τις υπηρεσίες που χρειάζεται ένας χρήστης σε καθημερινή βάση.


Οι νέες επεκτάσεις συνομιλίας του Viber θα κυκλοφορούν σταδιακά και θα είναι διαθέσιμες σε όλο τον κόσμο κατά τις επόμενες ημέρες. Μπορείτε να κατεβάσετε το Viber σε συσκευές με λειτουργικό Android και iOS.