Παρασκευή, 30 Ιουνίου 2017

Μάιος-ρεκόρ για τον τουρισμό της Ιρλανδίας παρά την πτώση στις αφίξεις των Βρετανών τουριστών

Αποτέλεσμα εικόνας για ρεκόρ για τον τουρισμό της Ιρλανδίας
Ο Μάιος ήταν ο καλύτερος μήνας για τον τουρισμό της Ιρλανδίας παρά την πτώση στον αριθμό των Βρετανών τουριστών (λιγότερο από ένα εκατομμύριο επισκέπτες).
Οι αριθμοί για τους πρώτους πέντε μήνες του 2016 αποτελούν ρεκόρ, καθώς οι αεροπορικές εταιρείες, τα ξενοδοχεία, οι ξενώνες και ο ευρύτερος κλάδος της φιλοξενίας συνεχίζουν να αναπτύσσονται.
Ο εισερχόμενος στην Ιρλανδία τουρισμός αυξήθηκε σημαντικά προερχόμενος κυρίως από τις βασικές αγορές της Βόρειας Αμερικής, της Αυστραλίας και της Ευρώπης. Αντίθετα οι επισκέπτες από τη Βρετανία – μία από τις σημαντικότερες αγορές πηγές τουρισμού του νησιού υποχώρησαν στο 6,8%, λόγω των διακυμάνσεων στις συναλλαγματικές ισοτιμίες από το Brexit.
Επισημαίνεται ότι ο τουρισμός είναι η μεγαλύτερη βιομηχανία της Ιρλανδίας, η οποία απασχολεί περίπου 281.000 άτομα.
Το 2016 το νησί καλωσόρισε 10,3 εκατ. εισερχόμενους επισκέπτες, οι οποίοι δημιούργησαν έσοδα ύψους 5,3 δις. ευρώ, ενώ το 2017 μοιάζει να είναι ακόμη καλύτερο καθώς οι αριθμοί για την περίοδο Ιανουαρίου-Μαΐου του τρέχοντος έτους δείχνουν ήδη αυξημένοι κατά 3%.

Υπογραμμίζεται ότι ο τουρισμός της Ιρλανδίας είχε δώσει προτεραιότητα στη Βόρεια Αμερική για το 2017, ως μια αγορά που πραγματοποιεί μεγαλύτερης διάρκειας διανυκτερεύσεις με τους επισκέπτες να ξοδεύουν περισσότερα χρήματα. Βασικοί παράγοντες στην ανάπτυξη ήταν οι επιπρόσθετες θέσεις των αεροπορικών εταιρειών στον Ατλαντικό καθώς και οι περισσότερες πύλες εισόδου από τη Βόρεια Αμερική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου