ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017

Ολοκληρώνεται η κατασκευή του νέου λιμανιού της Σύμης


Αποτέλεσμα εικόνας για Ολοκληρώνεται η κατασκευή του νέου λιμανιού της Σύμης
Σε ένα δίμηνο θα έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες για την κατασκευή του νέου λιμανιού της Σύμης στη θέση «Πέταλο», έργο το οποίο θα αναβαθμίσει σημαντικά το νησί, θα βοηθήσει στην προσβασιμότητά του και θα «απορροφήσει» την οχλούσα δραστηριότητα από το κέντρο του νησιού.
Με την περάτωση του έργου θα υπάρχει η δυνατότητα η Σύμη πέρα από τα πλοία της γραμμής, τα ημερόπλοια και τα σκάφη, να φιλοξενεί και μικρά κρουαζιερόπλοια (ένα την ημέρα).
Υπενθυμίζεται ότι το έργο, είχε ενταχθεί στο ΠΕΠ Ν. Αιγαίου 2007 με προϋπολογισμό 5,5 εκ. ευρώ. Αφού ξεπεράστηκαν διάφορα γραφειοκρατικά και τεχνικής φύσεως προβλήματα η ολοκλήρωσή του είναι πλέον θέμα χρόνου. Η αναπληρώτρια προϊσταμένη της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νότιας Δωδεκανήσου κα. Μαρίκα Δεληγιάννη, επιβεβαίωσε ότι όλα βαίνουν καλώς. «Όπως όλα δείχνουν εντός διμήνου θα έχει αποπερατωθεί το έργο», είπε η κ. Δεληγιάννη.

Σημειώνεται ότι το νέο λιμάνι θα ενισχύσει την εικόνα της Σύμης ως ποιοτικού προορισμού. Πρόσφατα μάλιστα προσγειώθηκαν στη Σύμη τρία ελικόπτερα μεταφέροντας επιφανείς ιδιοκτήτες σκαφών.