Παρασκευή, 30 Ιουνίου 2017

Οι ΗΠΑ απειλούν με απαγόρευση όσες πτήσεις αποτυγχάνουν στα νέα αυστηρά τους μέτρα

Αποτέλεσμα εικόνας για Οι ΗΠΑ απειλούν με απαγόρευση όσες πτήσεις αΝέα σκληρά μέτρα ασφαλείας εισήχθησαν στις πτήσεις προς τις ΗΠΑ. Τα μέτρα αυτά περιλαμβάνουν ενισχυμένο έλεγχο προσώπων και ηλεκτρονικών συσκευών σε περισσότερες από 100 χώρες. Οι αεροπορικές εταιρείες θα έχουν διαθέσιμους τέσσερις μήνες για να συμμορφωθούν με τα νέα μέτρα, διαφορετικά θα απαγορευθεί η μεταφορά ηλεκτρονικών συσκευών από τους επιβάτες τους, τόσο στο χώρο αποσκευών όσο και στην καμπίνα του αεροσκάφους.

Τα μέλη που είναι υπήκοοι των χωρών Ιράν, Λιβύη, Σομαλία, Σουδάν, Συρία και Υεμένη και στα οποία επιτρέπεται η είσοδος είναι τα εξής: γονιός, σύζυγος, παιδί, ενήλικος γιός ή ενήλικη κόρη, γαμπρός, νύφη, αδέλφια, και ετεροθαλή αδέλφια και ετεροθαλείς συγγενείς παρόμοιου βαθμού. Τα μέλη των οποίων η είσοδος απαγορεύεται για τις επόμενες 90 ημέρες περιλαμβάνουν τους παππούδες και τις γιαγιάδες, τους θείους και τις θείες, τους ανιψιούς και τις ανιψιές, τα ξαδέλφια, τους κουνιάδους και τις κουνιάδες και άλλα μέλη. Η συγκεκριμένη οδηγία περιελάβανε και τους αρραβωνιασμένους, για τους οποίους έγινε εξαίρεση την τελευταία στιγμή.

Εκπρόσωπος του αεροδρομίου του Heathrow στο Λονδίνο δήλωσε: “Η κορυφαία προτεραιότητα του Heathrow είναι η ασφάλεια των επιβατών και των συναδέλφων μας. Γνωρίζουμε την ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ σχετικά με τον ενισχυμένο έλεγχο των επιβατών που ταξιδεύουν προς τις Ηνωμένες Πολιτείες. Παράλληλα με τους εταίρους μας, θα φροντίσουμε ώστε οι διαδρομές μέσω του Heathrow να είναι όσο το δυνατόν πιο ομαλές και να παρέχουμε τις κατάλληλες συμβουλές στους επιβάτες”.

Οι ΗΠΑ δήλωσαν ότι η ενισχυμένη ασφάλεια έχει εισαχθεί για να αποφευχθεί η επέκταση της απαγόρευσης των μεγάλων ηλεκτρονικών συσκευών στις χειραποσκευές, όπως ίσχυε στις πτήσεις από οκτώ μουσουλμανικές χώρες τον Μάρτιο προς τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Οι αξιωματούχοι ασφαλείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης πραγματοποίησαν πάντως αρκετές συναντήσεις με τους αντιπροσώπους τους στις ΗΠΑ για να αποφύγουν την επέκταση της αποκαλούμενης απαγόρευσης για φορητούς υπολογιστές σε πτήσεις από την Ευρώπη.

Οι αεροπορικές εταιρείες που καλύπτονται από την εν λόγω απαγόρευση ενδέχεται να επιτρέψουν στους επιβάτες να μεταφέρουν φορητούς υπολογιστές και άλλα μεγαλύτερα ηλεκτρονικά είδη στην καμπίνα του αεροσκάφους, εάν συμμορφώνονται με τα νέα μέτρα ασφαλείας.

Ο Αμερικανός υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας, John Kelly, δήλωσε ότι όσοι δε συμμορφώνονταν ενδέχεται να τους απαγορευθεί πλήρως να πετάξουν στις ΗΠΑ. “Μην κάνετε λάθος: οι εχθροί μας εργάζονται συνεχώς για να βρουν νέες μεθόδους για τη συγκάλυψη εκρηκτικών, την πρόσληψη ατόμων για υποκλοπή πληροφοριών και αεροπειρατεία”, δήλωσε. “Δεν μπορούμε να παίζουμε με κάθε νέα απειλή, αλλά αντιθέτως πρέπει να θεσπίσουμε νέα μέτρα για να διατηρήσουμε το ταξιδιωτικό κοινό ασφαλές και να καταστήσουμε πιο δύσκολο για τους τρομοκράτες να πετύχουν τον στόχο τους”.


Τα μέτρα αυτά θα καλύψουν 280 αεροδρόμια και 180 αεροπορικές εταιρείες, με μέσο όρο 2.100 πτήσεις ημερησίως, που μεταφέρουν 325.000 επιβάτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου