ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2016

Είκοσι ξενοδοχεία που έρχονται από το… μέλλον!


Βίλες που επιπλέουν στο νερό, δωμάτια με θέα τα αστέρια και πανύψηλοι ουρανοξύστες είναι μερικές μόνο από τις επιλογές πολυτελούς διαμονής σε όλο τον κόσμο. Πηγαίνοντας ένα βήμα παρακάτω διάσημα αρχιτεκτονικά γραφεία μας παρουσιάζουν τα σχέδια τους για τα ξενοδοχεία του μέλλοντος!
Άραγε θα δούμε ποτέ τη κατασκευή ιπτάμενων δωματίων, resort που κινούνται ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες ή ακόμα και σουίτες πάνω από μια λεωφόρο; Οι συντάκτες της Telegraph μας παρουσιάζουν τα πιο εντυπωσιακά σχέδια ξενοδοχείων και αφήνουν στη φαντασία μας όλα τα υπόλοιπα!
Lofoten Opera, Lofoten, Νορβηγία
Η αρχιτεκτονική εταιρεία με έδρα στο Όσλο, Snohetta, έχει ήδη σχεδιάσει το ξενοδοχείο Lofoten Opera, που θα χτιστεί στο Lofoten της Νορβηγίας. Η ελικοειδής δομή του θα προσφέρει θέα σε ένα από τα πιο θεαματικά τοπία της χώρας. Η κατασκευή του αναμένεται να ξεκινήσει στα τέλη του 2014.
Ξενοδοχείο Pop – up
Ο αρχιτέκτονας Margo Krasojevic παρουσιάσε τα τελευταία του σχέδια για ένα εξαιρετικά προηγμένο pop -up το ξενοδοχείο, που μπορεί να τοποθετηθεί ακριβώς δίπλα σε ένα ιδιωτικό τζετ, που μόλις προσγειώθηκε.
Aerotel
Το πλωτό ξενοδοχείο Aerotel, σχεδιασμένο από τον Alexander Asadov, προορίζεται να κατασκευαστεί πάνω από θάλασσες και λίμνες, αλλά σε μεγάλο βαθμό να επιπλέει πάνω από το νερό, προκειμένου να προστατεύσει τη θαλάσσια ζωή. Η δικτυωτή δομή του σχεδιασμού έχει τη δυνατότητα να συμπεριλάβει δρόμους, αεροδιαδρόμους και κρεμαστούς κήπους.
Songjiang, Σαγκάη
Το εντυπωσιακό ξενοδοχείο Songjiang έχει χτιστεί σε ένα μεγάλο βάραθρο, στην θέση ενός εγκαταλελειμμένου λατομείου. Βρίσκεται κοντά στην πόλη της Σαγκάης και θα περιλαμβάνει υποβρύχιους χώρους, ψυχαγωγικές εγκαταστάσεις και ένα τεράστιο υδάτινο πάρκο. Αναμένεται να ανοίξει το 2014.
Heart hotel, Νέα Υόρκη
Το ξενοδοχείο Heart, που σχεδιάστηκε από τους Arina Agieieva και Dmitry Zhuikov, αποτελεί ένα προτεινόμενο σχέδιο για την πόλη της Νέας Υόρκης. Το έργο έχει ως στόχο να φέρει πιο κοντά τους κατοίκους της πόλης με τους επισκέπτες, τοποθετώντας το ξενοδοχείο στην καρδιά της πόλης. Τα υπνοδωμάτια θα βρείτε σε χώρους που θα πλαισιώνουν τον πυρήνα της δομής, την καρδιά του και οι εγκαταστάσεις αναψυχής θα είναι διαθέσιμες σε όλους.
Unbalance Hotel, Λίμα, Περού
Το ξενοδοχείο Unbalance είναι γνωστό και ως Frame (κορνίζα) για προφανείς λόγους. Η μοναδική δομή του είναι σχέδιο της εταιρείας με έδρα τη Μαδρίτη, Ooiio, και η πρόταση είναι να κατασκευαστεί κοντά σε έναν γκρεμό, λίγο έξω από την πόλη Λίμα στο Περού. Οι σχεδιαστές θεώρησαν ότι ένα παραδοσιακό κτίριο θα μπορούσε να λειτουργήσει ως ένα οπτικό φράγμα που θα εμποδίσει τη θέα στον Ειρηνικό Ωκεανό.
MORPHotel
Ο Ιταλός αρχιτέκτονας Gianluca Santosuosso, εμπνεύστηκε για τα σχέδια του ξενοδοχείου Morph από το σχήμα της σπονδυλικής στήλης. Με την ικανότητα να προσαρμόζει το σχήμα της ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες, η δομή έχει σχεδιαστεί, ώστε να μπορεί να επιπλέει σε όλο τον κόσμο, όπως ένα κρουαζιερόπλοιο.
Ritz - Carlton, Μπανγκόκ
Ο ουρανοξύστης Mahanakhon, στο σχήμα του δημοφιλούς παιχνιδιού Jenga, χτίζεται στην Μπανγκόκ και θα διαθέτει 194 δωμάτια της αλυσίδας πολυτελών ξενοδοχείων Ritz – Carlton, εμπορικά καταστήματα και άλλες ανέσεις. Η κατασκευή είναι προγραμματισμένη να ολοκληρωθεί το 2015.
Manned Cloud Hotel
Ο Γάλλος αρχιτέκτονας Jean - Marie Massuad έχει προτείνει τη δημιουργία ενός ξενοδοχείο, που σε ελεύθερη μετάφραση θα ονομάζεται “επανδρωμένο σύννεφο” (Manned Cloud). Το αερόπλοιο θα έχει το σχήμα της φάλαινας και θα παρασύρεται σε ευαίσθητα οικοσυστήματα, επιτρέποντας στους τουρίστες να απολαύσουν τα ευαίσθητα τοπία, χωρίς να καταστραφούν. Θα έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει 40 επιβάτες και 15 μέλη προσωπικό.
Aurora Bubbles Hotel, Φινλανδία
Το ξενοδοχείο κάψουλα Aurora Bubbles έχει ήδη ανοίξει για το κοινό το Σεπτέμβριο στη Φινλανδία. Εντός των ορίων του ξενοδοχείο Nellim Wilderness, οι θερμαινόμενοι λοβοί περιέχουν ένα διπλό κρεβάτι, μπάνιο και μια θολωτό γυάλινη οροφή, που προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία στους επισκέπτες του να θαυμάσουν το Βόρειο Σέλας.
Hotel Crescent, Μπακού
Με ημερομηνία ολοκλήρωσης το 2015, το ξενοδοχείο Crescent στο Μπακού είναι ένας καμπύλος ουρανοξύστης 33 ορόφων, που αναμένεται να αποτελέσει ένα ορόσημο στον ορίζοντα της πρωτεύουσας του Αζερμπαϊτζάν.
Full Moon Hotel
Παρόμοιο είναι και το σχήμα του ξενοδοχείου Full Moon, το σχέδιο του οποίου έχει προταθεί για κατασκευή, από την κορεάτικη εταιρεία, Heerim Architects, που εμπνεύστηκε και το προηγούμενο.
Amphibious 1000, Ντουμπάι
Το Amphibious 1000 έχει σχεδιαστεί από την εταιρεία Giancarlo Zema Group Design. Η δομή περιλαμβάνει δύο βραχίονες, που εκτείνονται για πάνω από ένα χιλιόμετρο, φιλοξενώντας 80 σουίτες χτισμένες πάνω στο νερό, με γυάλινο πάτο, και θέα στο τεχνητό ύφαλο από κάτω. Το έργο έχει προταθεί για να κατασκευαστεί στο Ντουμπάι, αλλά δεν έχει ακόμη εγκριθεί.
Graft Tower
Ο πύργος Graft είναι σχέδιο των Tyler Wallace, Sizhe Chen και Diego Taccioli, οι οποίοι φαντάστηκαν έναν ζωντανό οργανισμό, που θα παρέχει νερό, τρόφιμα και ενέργεια στην περιβάλλουσα περιοχή. Το κτίσμα θα έχει τη δυνατότητα να επεκταθεί σταδιακά με οργανικές ίνες, γύρω από τον βασικό σκελετό των οικιστικών μονάδων.
Sheraton Huzhou, Σανγκάη
Το Sheraton Huzhou είναι ένα εντυπωσιακό ξενοδοχείο στο σχήμα ενός γιγαντιαίου πετάλου, που δεσπόζει στη λίμνη Taihu μεταξύ του Nanjing και της Σαγκάης. Καλωσόρισε τους πρώτους του επισκέπτες φέτος τον Οκτώβριο. Το 27 ορόφων κτήριο σχεδιάστηκε από τον Κινέζο αρχιτέκτονα Ma Yansong.
Water Discus, Ντουμπάι
Σχεδιασμένο από την Deep Ocean Technology, αυτό το ξενοδοχείο αναμένεται να κατασκευαστεί στο Ντουμπάι. Οι 21 σουίτες του θα στεγάζονται σε δύο κύρια κτίσματα σε σχήμα δίσκου, το ένα πάνω από το νερό και το άλλο από κάτω. Η ημερομηνία ολοκλήρωσης του παραμένει ανεπιβεβαίωτη.
Jewel, Αυστραλία
Στην Gold Coast της Αυστραλίας, το παραθαλάσσιο συγκρότημα Jewel θα περιλαμβάνει πολυτελή ξενοδοχεία, εστιατόρια, καφέ, spa και άλλες εγκαταστάσεις αναψυχής. Θα ολοκληρωθεί το 2014.
Funtasy Island, Ινδονησία
Δεκεάξι χιλιόμετρα από την Sentosa Cove στην Σιγκαπούρη, το νησί Funtasy στην Ινδονησία θα αποτελέσει μια σειρά από τροπικά νησιά. Εκτός από πολυτελείς βίλες, το θέρετρο θα περιλαμβάνει ένα θεματικό πάρκο, καταστήματα και εγκαταστάσεις αναψυχής. Έχει προγραμματιστεί να ανοίξει το 2014.
Alpeiron, Ντουμπάι
Το αρχιτεκτονικό γραφείο με έδρα το Λονδίνο, Sybarite, δημοσίευσε τα σχέδια του για το ξενοδοχείο Alpeiron το 2005. Με σκοπό να κατασκευαστεί στο Ντουμπάι, το ξενοδοχείο 350 δωματίων, θα βρίσκεται σε ένα τεχνητό νησί και η πρόσβαση σε αυτό θα πραγματοποιείται όμο με ελικόπτερο ή σκάφος. Μέχρι στιγμής, η κατασκεύή δεν έχει ξεκινήσει και οι λεπτομέρειες για την προβλεπόμενη ημερομηνία έναρξης παραμένουν ανεπιβεβαίωτες.
Hollywood Sign, Καλιφόρνια
Η Δανέζικη εταιρεία Bay Arch, πρότεινε τη δημιουργία του ξενοδοχείου Hollywood Sign, που θα αλλάξει ριζικά το ορόσημο της Καλιφόρνια. Τα γράμματα που συνθέτουν το διάσημο σήμα θα διπλασιαστούν σε μέγεθος και θα επεκταθούν στο πίσω μέρος, ώστε να ενσωματώσουν ένα ξενοδοχείο, κινηματογράφους, κλαμπ, spa και άλλες εγκαταστάσεις αναψυχής.
Πηγή:newsbeast.gr