ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2016

H ABTA αποκαλύπτει τις πέντε πρώτες ταξιδιωτικές τάσεις

british-tourism
Διακοπές με ευνοϊκή ισοτιμία νομίσματος
Οι πρόσφατες διακυμάνσεις στην αξία της λίρας αναμένεται να συνεχιστούν και το 2017 και είναι πιθανό ότι αυτό θα επηρεάσει τις αποφάσεις των παραθεριστών. Προορισμοί που προσφέρουν ευνοϊκή ισοτιμία είναι περιλαμβάνουν την Αργεντινή, το Μεξικό και τη Νότια Αφρική.
Διακοπές μεγάλων αποστάσεων
Με τις διακοπές στην πόλη να έχουν εδραιωθεί ως αγαπημένο είδος για τους βρετανούς – πάνω από το ήμισυ των ανθρώπων (53%) έκαναν τέτοιου είδους διακοπές το 2016 σε σύγκριση με το 38% που προτίμησε την παραλία – οι φαν των διακοπών στην πόλη ψάχνουν άλλη τοποθεσία για τις επόμενες διακοπές τους, προτιμώντας διακοπές σε πόλεις μακρινών προορισμών. Μεγάλων αποστάσεων city break προορισμοί περιλαμβάνουν το Τόκιο, το Κέιπ Τάουν, το Ντουμπάι, το Χονγκ Κονγκ και την Μπανγκόκ. Επίσης οι πόλεις των ΗΠΑ συμπεριλαμβανομένου του Λος Άντζελες, Μαϊάμι, Βοστόνης και της Ουάσιγκτον είναι επίσης δημοφιλείς.
Μικρο-περιπέτειες
Έχοντας θεωρηθεί ως «μικρές και εφικτές, για τους κανονικούς ανθρώπους με πραγματικές ζωές», οι παραθεριστές επιλέγουν να περάσουν κάποιες από τις διακοπές τους ή να κάνουν ένα σύντομο διάλλειμα, επιλέγοντας προορισμούς οι οποίοι περιλαμβάνουν πιο ενεργό δράση, λαμβάνοντας μέρος σε μια μικρο -περιπέτεια.
Η τεχνολογία στην υπηρεσία των ταξιδιωτών
Οι παραθεριστές μπορούν επίσης να απολαύσουν το ξενοδοχείο, το θέρετρο ή τον προορισμό τους πριν ταξιδέψουν, καθώς οι ταξιδιωτικές εταιρείες χρησιμοποιούν τεχνολογία, όπως η εικονική πραγματικότητα η οποία επιτρέψει στους πελάτες τους να πάρουν μια πρώτη «γεύση» από τον προορισμό ή το κατάλυμα.
Ο αειφόρος τουρισμός βρίσκεται στο επίκεντρο
Το 2017 έχει χαρακτηριστεί από τα Ηνωμένα Έθνη ως το έτος για τον αειφόρο τουρισμό και την ανάπτυξη, γεγονός το οποίο αναμένεται να θέσει τον αειφόρο τουρισμό, ακριβώς στην καρδιά της ημερήσιας διάταξης. Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, ο «καλά σχεδιασμένος και καλά Διαχείρισιμος τουρισμός» μπορεί να συμβάλει στη βιώσιμη ανάπτυξη, στη δημιουργία θέσεων εργασίας και στο εμπόριο, και αναμένεται ότι οι εταιρείες ταξιδίων μπορούν να εμπνευστούν από αυτό το έτος για να εξετάσουν το ρόλο τους για τους προορισμούς που πωλούν.