ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

H ηγεσία της Bild στην Ακρόπολη

Αριστερά ο Ντίκμαν, στο μέσον ο διευθυντής της Bild online και δεξιά ο δημοσιογράφος που συνηθίζει να βρίζει τους Ελληνες

Ο κ. Ντίκμαν βρέθηκε στην Ελλάδα   για επαφές υψηλού επιπέδου και επισκέπτεται Ελληνες εκδότες και εκδοτικά συγκροτήματα.Μετά την επίσκεψη στο γραφείο του Γιώργου Κουρή ανέβασαν στο Twitter στιγμιότυπα από τις συναντήσεις.
Μετά τη συνάντηση με τον κ. Ντίκμαν και την ομάδα του ο Γιώργος Κουρής έγραψε: «Tον ενημερώσαμε για τα σοβαρά προβλήματα της χώρας και του ζητήσαμε να βοηθήσει για την επίλυσή τους.  Χθες, στις 5 το απόγευμα, δεχθήκαμε μια πολύ φιλική επίσκεψη. Ήρθε στα γραφεία μας στον Ταύρο ο γνωστός Γερμανός δημοσιογράφος και διευθυντής της μεγαλύτερης σε κυκλοφορία εφημερίδας στην Ευρώπη, της BILD, ο Kai Diekmann, συνοδευόμενος από τον Julian Reichelt, διευθυντή της ηλεκτρονικής εφημερίδα της BILD, με δεκάδες εκατομμύρια αναγνώστες καθημερινά και τον ρεπόρτερ Paul Ronzheimer μαζί με φωτογράφους και οπερατέρ.
Στην ουσία, μας επισκέφθηκε η πιο δυνατή δημοσιογραφική ομάδα της Γερμανίας, που παίζει καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση της γερμανικής κοινής γνώμης και η οποία πολλές φορές παίρνει ακραίες θέσεις εναντίον της χώρας μας, προκειμένου να ικανοποιεί προφανώς τους αναγνώστες της. Οι Γερμανοί δημοσιογράφοι, συνοδευόμενοι από τον Ανδρέα Γ. Κουρή, συνιδιοκτήτη της εφημερίδας Real news και "Αγοράς" και του μεγαλύτερου ραδιοφωνικού σταθμού της χώρας Real FΜ 97,8 επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις της εφημερίδας μας και τις εγκαταστάσεις του καναλιού Κontra Channel, καθώς και τα γραφεία της ηλεκτρονικής μας εφημερίδας kontranews.gr και μίλησαν με όλα τα στελέχη του συγκροτήματός μας. Ιδιαίτερη εντύπωση τους προξένησε ότι ο εκδότης της εφημερίδας μας χρησιμοποιεί ακόμη για τα κείμενα που γράφει μια παλιά γραφομηχανή. Μίλησαν επίσης και με τον Πάνο Παναγιωτόπουλο, που τον συνάντησαν στο studio, όπου ετοίμαζε την εκπομπή του.
Οι Γερμανοί δημοσιογράφοι είχαν επίσης μακρά ιδιαίτερη συνομιλία με τον Γιώργο Κουρή, ο οποίος τους ανέπτυξε και τους εξήγησε τους λόγους για τους οποίους η εφημερίδα και το κανάλι μας κρατάνε σκληρή στάση εναντίον της γερμανικής κυβέρνησης, τονίζοντάς τους ότι με τον γερμανικό λαό δεν μας χωρίζει τίποτε. Τους παρακάλεσε δε να βοηθήσουν να βρεθεί δίκαιη και έντιμη λύση για να σταματήσει η τραγωδία που ζει ο ελληνικός λαός εξαιτίας κυρίως του κ. Σόιμπλε.
Δύο σκληροί παίκτες, o καθένας για τη φανέλα του, ο Γιώργος Κουρής για την Ελλάδα, ο Kai Diekmann, διευθυντής της BILD, για τη Γερμανία, βρέθηκαν στο "χωμάτινο γήπεδο" του Ταύρου, αντάλλαξαν συγκρουσιακά επιχειρήματα -υποστηρίζοντας ο καθένας τη χώρα του- και τελικά δώσανε τα χέρια, συμφωνώντας ότι ήρθε η ώρα να προσπαθήσουμε να σπάσουμε τα στερεότυπα και τις παρεξηγήσεις και να ανοίξουμε το δρόμο της ισότιμης συνεργασίας, επ’ ωφελεία των δύο λαών.
Ο κ. Kai Diekmann διαπίστωσε και ο ίδιος προσωπικά ότι η πολύ σκληρή κριτική που κάνουμε προς τη γερμανική κυβέρνηση, για την πολιτική της απέναντι στην Ελλάδα, δεν υποκινείται ούτε από προκατάληψη ούτε από μισαλλοδοξία. Έχει ως μοναδικό στόχο να αλλάξει μια πολιτική που ακολουθεί η Μέρκελ με τον Σόιμπλε μέχρι σήμερα και έχει δημιουργήσει μόνο ερείπια, φτώχεια και δυστυχία στην Ελλάδα, αλλά και στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες του Νότου».
Ο Αδωνις και τα βιβλία
Από τα παραλειπόμενα της επίσκεψης των ισχυρών της Bild στις εγκαταστάσεις του Κontra Channel είναι η στιγμή που οι τρεις Γερμανοί μπήκαν στα στούντιο του σταθμού.
Τους εντυπωσίασε το γεγονός ότι τόσο λίγοι δημοσιογράφοι εργάζονται και για το κανάλι και για την εφημερίδα που φέρει το ίδιο όνομα.
Ενώ βρίσκονταν στα στούντιο, ο Αδωνις Γεωργιάδης και ο αδελφός του Λεωνίδας έκαναν ζωντανή εκπομπή, πουλώντας βιβλία και ταμπλέτες.
Οι επικεφαλής της Bild έδειχναν να εκπλήσσονται: «Πώς γίνεται ένας βουλευτής να πουλάει βιβλία στην τηλεόραση;», ρώτησαν. «Εκανε το επάγγελμα και πριν γίνει βουλευτής», τους απάντησαν οι άνθρωποι του καναλιού.
Συναντήσεις με Αλέξη Παπαχελά και Γιώργο Χατζημαρκάκη
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι άνθρωποι της Bild είχαν συνάντηση και με τον διευθυντή της «Καθημερινής» Αλέξη Παπαχελά. Στις συναντήσεις τους με εκδότες και δημοσιογράφους εξέφρασαν τον φόβο μήπως το αντιγερμανικό αίσθημα που καλλιεργεί η ελληνική κυβέρνηση προκαλέσει αντίστοιχο αίσθημα και στην Ευρώπη. Τέλος, συναντήθηκαν και με τον πρώην ευρωβουλευτή της Γερμανίας Γιώργο Χατζημαρκάκη και αντάλλαξαν απόψεις για τις πολιτικές εξελίξεις.
Στόχος της διήμερης επίσκεψης των ανθρώπων της Bild, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι να ενημερωθούν για το πολιτικό κλίμα και να συνομιλήσουν με ανθρώπους-κλειδιά που εκφράζουν διαφορετικές πολιτικές απόψεις.
Πηγή: | iefimerida.gr