Δευτέρα, 29 Ιουνίου 2015

ΞΕΕ: Ο ελληνικός τουρισμός να μείνει όρθιος

XEE
Συνήλθε πρόσφατα εκτάκτως η Διοικούσα Επιτροπή του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδας προκειμένου να εξετάσει τις επιπτώσεις από τις πρόσφατες εξελίξεις καθώς και πιθανά μέτρα για τη θωράκιση του ελληνικού τουρισμού. Μετά το πέρας της Συνεδρίασης εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση :
«Οι πρόσφατες εξελίξεις στη χώρα μας έχουν ήδη άμεσες, πραγματικές, αρνητικές συνέπειες στον τουρισμό. Αυτό οφείλουν να το αντιληφθούν όλοι.
Ευχόμαστε και ελπίζουμε ότι το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων θα αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν, επαναφέροντας το συντομότερο δυνατό την κανονικότητα και τη σταθερότητα στην χώρα,  που είναι οι απολύτως αναγκαίες  προϋποθέσεις για να προστατευτεί ο ελληνικός τουρισμός και να μπορέσει να στηρίξει για ακόμη μία φορά την εθνική προσπάθεια ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας.
Το Ξ.Ε.Ε., σε συνεργασία με τους υπόλοιπους τουριστικούς φορείς, επαγρυπνεί τόσο για τη διαφύλαξη της διεθνούς εικόνας της χώρας, αλλά και την αντιμετώπιση οποιωνδήποτε φαινομένων εκμετάλλευσης της παρούσας κατάστασης, όσο και για την ενεργό υποστήριξη των μελών του.
Σε κάθε περίπτωση και παρά τις πλείστες όσες δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε οι Έλληνες ξενοδόχοι και επαγγελματίες του κλάδου,  οφείλουμε  να  συνεχίσουμε με υψηλό αίσθημα ευθύνης να πράττουμε ό,τι είναι δυνατό για να ελαχιστοποιήσουμε τις αρνητικές επιπτώσεις που η νέα πραγματικότητα επιφέρει στην ταξιδιωτική εμπειρία των επισκεπτών μας.
Καλούμαστε όλοι, μεταξύ άλλων, να ενημερώσουμε τους αλλοδαπούς επισκέπτες μας, για το ότι οι πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες τους γίνονται αποδεκτές από τα ΑΤΜ χωρίς όρια και οι χρεώσεις εκκαθαρίζονται κανονικά από τις ελληνικές  τράπεζες.
Προς το συμφέρον όλων είναι, ο ελληνικός τουρισμός να μείνει όρθιος για να μπορεί να συνεχίσει να στηρίζει τη χώρα και στο μέλλον 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου