ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Σάββατο 20 Ιουλίου 2024

Ο Αλ.Αυλωνίτης στο βήμα της Βουλής για το σ/ν Υπουργείου Δικαιοσύνης για αλλαγές στις διατάξεις περί ενέχυρου

  


Στην Ολομέλεια της Βουλής τοποθετήθηκε , ο βουλευτής Κέρκυρας και Τομεάρχης Δικαιοσύνης Αλέξανδρος Αυλωνίτης και εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ, επί του νομοσχεδίου που έφερε προς ψήφιση το Υπουργείο Δικαιοσύνης για αλλαγές στις διατάξεις περί ενέχυρου.


📍 Ο Τομεάρχης αναφέρθηκε στην πρόθεση της κυβέρνησης για σύναψη συμβάσεων για την προμήθεια νέου συστήματος παρακολούθησης τύπου predator, ενώ η έρευνα για τις παρακολουθήσεις ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί, την αύξηση των τιμών της ενέργειας και την κερδοσκοπία στις αγορές, και στην άσκηση ποινικής δίωξης για τα μπαζώματα στο χώρο των Τεμπών. «Έχετε χάσει το πλεονέκτημα της εμπιστοσύνης. Δεν πρόκειται να ξεχάσουμε την υπόθεση του εγκλήματος των Τεμπών. Ενέργειες θα γίνονται πάντοτε» ανέφερε χαρακτηριστικά.

📍 Επιπλέον ο βουλευτής επισήμαινε ότι το νομοσχέδιο αποτελεί επιτομή της πρόχειρης και στρεβλής νομοθέτησης με νομοτεχνικά προβλήματα. Εξόχως πρόχειρο, βιαστικό, χωρίς συνοχή, διατάξεις ατάκτως ερριμμένες, με εμβόλιμες τροπολογίες της τελευταίας στιγμής, εξυπηρετούσες άλλες ανάγκες, κυρίως επικοινωνιακές. Το χειρότερο όλων είναι ότι το νομοσχέδιο εξυπηρετεί συμφέροντα funds και Τραπεζών, και βάσει των διατάξεών του απομειώνεται η προστασία του οφειλέτη για χάρη της ταχύτητας. Ακόμα και η Έκθεση της Επιστημονικής Υπηρεσίας της Βουλής επιβεβαιώνει τα λεγόμενα μας.

📍 Τέλος ο βουλευτής υπογράμμισε ότι από την κατάθεση του νομοσχεδίου προς διαβούλευση έως και σήμερα η κυβέρνηση δεν έχει δώσει καμία εγγύηση προστασίας των πολιτών ούτε έχουν τεθεί όρια για την προστασία της ιδιωτικότητας και των δεδομένων της κινητής περιουσίας τους, και ευνοούνται συνεχώς τα funds και οι τράπεζες.
 
Ακολουθεί το βίντεο :