ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Σάββατο 20 Ιουλίου 2024

Νέος ΓΓ του ΕΟΤ ο Κωνσταντίνος Ζήκος μέχρι νεοτέρας

Η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, έκανε πριν από λίγο αποδεκτή την παραίτηση του Γενικού Γραμματέα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ), Δημήτρη Φραγκάκη. Μέχρι τον ορισμό νέου γενικού γραμματέα, τα καθήκοντα του γενικού γραμματέα θα αναλάβει ο αντιπρόεδρος του ΕΟΤ, Κωνσταντίνος Ζήκος.

Προφίλ του Κωνσταντίνου Ζήκου

Ο Κωνσταντίνος Ζήκος διαθέτει πολυετή εμπειρία και εξειδίκευση στον τομέα του τουρισμού και της εμπορικής νομοθεσίας. Ενδεικτικά, η επαγγελματική του διαδρομή περιλαμβάνει τα ακόλουθα:

1991-2021: Δικηγόρος στον Άρειο Πάγο, μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, με ειδίκευση σε τομείς όπως ο τουρισμός, το εμπορικό δίκαιο, το δίκαιο κοινωνικών μέσων, η περιουσία και το αστικό δίκαιο.

2015 – 2019: Διευθύνων Σύμβουλος της HotelBrain SA.

2020 – σήμερα: αντιπρόεδρος της HotelBrain SA.

2020 – σήμερα: αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ.

Επαγγελματική Εμπειρία

Ο κ. Ζήκος έχει διατελέσει σε σημαντικές θέσεις στον τουριστικό τομέα, συμπεριλαμβανομένων:

πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) την περίοδο 2011-2013.

αναπληρωτής γενικός γραμματέας του ΕΟΤ από το 2013 έως το 2015.

ειδικός σύμβουλος στον υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού.

Μέλος της Επιτροπής Τουριστικών Μαρίνων.

Μέλος της διαχειριστικής ομάδας για την απλοποίηση της διαδικασίας αδειοδότησης βάσει του νόμου 4262/2014, σε συνεργασία με την Παγκόσμια Τράπεζα.

Πρόεδρος της Επιτροπής για τη μεταρρύθμιση του νομοθετικού πλαισίου για την αδειοδότηση ξενοδοχείων και μη κύριων καταλυμάτων.

Συντάκτης και συντονιστής πολλών νομοθετημάτων, όπως οι νόμοι 4014/2011 (condo hotels), 4049/2012 (βία στα γήπεδα-διατάξεις για τον ΕΟΤ), 4179/2013 (απλοποίηση διαδικασίας αδειοδότησης-ίδρυση ξενοδοχείων-μαρίνες σύνθετες κλπ) και 4276/2014.

Μέλος της Κεντρικής Συμβουλευτικής Επιτροπής για το αναπτυξιακό νόμο.

Η εμπειρία και οι γνώσεις του κ. Ζήκου τον καθιστούν κατάλληλο για την προσωρινή ανάληψη των καθηκόντων του Γενικού Γραμματέα του ΕΟΤ, διασφαλίζοντας την ομαλή συνέχεια και την αποτελεσματική διαχείριση των τουριστικών ζητημάτων της χώρας.