ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Σάββατο 20 Ιουλίου 2024

Φόρουμ για την κρουαζιέρα στην Κρήτη στα πλαίσια της έκθεσης “Ποσειδώνια 2025”

 

Η Περιφέρεια Κρήτης θα υποστηρίξει τις εκδηλώσεις που θα οργανωθούν στην Κρήτη στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων της Διεθνούς Έκθεσης “Ποσειδώνια 2025″. Αυτό τονίστηκε μεταξύ άλλων στην ενημερωτική συνάντηση που έγινε με αντικείμενο τη μεγάλη διεθνή έκθεση της ναυτιλίας που θα έχει την επόμενη χρονιά παρουσία και στην Κρήτη. Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθεί το “Tourism Sea Forum” με επίκεντρο την κρουαζιέρα, το οποίο θα φιλοξενήσει μεγάλες και μικρές εταιρείες απ’ όλο τον κόσμο που ασχολούνται με την προώθηση και την ανάπτυξη της κρουαζιέρας.

Ο περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης στη συνάντηση που είχε στην Περιφέρεια Κρήτης με τον διευθύνοντα σύμβουλο των εκθέσεων Ποσειδώνια ΑΕ κ. Θεόδωρο Βώκο, τη γενική διευθύντρια κα Αιμιλία Παπαχρήστου και την ειδική σύμβουλο του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου (ΟΛΗ) κα Ελένη Τσαντηράκη, υπογράμμισε την αποδοχή και την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης στην διοργάνωση, αναφερόμενος στη σημασία που έχει η οργανωμένη προώθηση της κρουαζιέρας για το νησί, δεδομένου ότι αποτελεί μια μορφή τουρισμού με προοπτική περαιτέρω ανάπτυξης για την Κρήτη.

Επισημαίνεται ότι στη διάρκεια του 2023 στο λιμάνι του Ηρακλείου “έπιασαν” 253 κρουαζιερόπλοια με 382.981 επιβάτες, έναντι 227 κρουαζιερόπλοιων με 304.257 επιβάτες το 2022. Επιπλέον, το διάστημα Μάιος 2023 – Μάιος 2024 πραγματοποιήθηκαν 254 προσεγγίσεις στο λιμάνι του Ηρακλείου εκ των οποίων 15 ήταν homeporting (αναχώρηση και κατάληξη στο Ηράκλειο) και 239 transit με συνολικά 419.753 επιβάτες εκ των οποίων 67.432 homeporting και 352.321 transit.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο αναπτυξιακό σχέδιο του νέου βασικού μετόχου του λιμανιού του Ηρακλείου, Grimadli Group περιλαμβάνονται επενδύσεις στον τερματικό σταθμό κρουαζιέρας,  κατασκευή ξενοδοχείου και επενδύσεις στα φωτοβολταϊκά και την αιολική ενέργεια.