ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Σάββατο 29 Ιουνίου 2024

Η Intracom Ενισχύει την Ασφάλεια του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών

 

Η Intracom Telecom ανέλαβε το έργο της φυσικής ασφάλειας του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών (ΔΑΑ). Η εταιρεία θα αξιοποιήσει την πλατφόρμα SISC 2 για τη διαχείριση επιχειρήσεων, δημιουργώντας μια ενιαία επιχειρησιακή εικόνα για την ενίσχυση της επίγνωσης της κατάστασης σε όλες τις υποδομές του αεροδρομίου, τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά.

Το σύστημα βασίζεται στην τεχνολογία SISC 2 της Intracom Telecom και χρησιμοποιεί προηγμένες δυνατότητες για ενοποίηση, επεξεργασία και ανάλυση κινηματικών και επιφανειακών δεδομένων. Αυτό θα βελτιώσει την ανίχνευση εισβολών και θα αυτοματοποιήσει την ενεργοποίηση συναγερμών και ειδοποιήσεων στα κέντρα επιχειρήσεων του αεροδρομίου. Έτσι, η ετοιμότητα του ΔΑΑ θα ενισχυθεί απέναντι σε ανθρωπογενείς απειλές και φυσικές καταστροφές.

Ο κ. Κώστας Καρδαράς, Δ/ντής της Διεύθυνσης Security & Integrated Systems της Intracom Telecom, δήλωσε:

«Ο ΔΑΑ υιοθέτησε την υπερσύγχρονη τεχνολογία Command and Control του συστήματος SISC 2 το οποίο αναπτύχθηκε ειδικά για να καλύψει τις ανάγκες και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της επιφάνειας του εδάφους του ΔΑΑ. Το σύστημα ενδυναμώνει την ασφάλεια στα κέντρα επιχειρήσεων αυξάνοντας το επίπεδο επίγνωσης της κατάστασης, την ανίχνευση και ταξινόμηση των απειλών και αυτοματοποιώντας την αντιμετώπιση των απειλών με εργαλεία διαχείρισης συμβάντων τα οποία υποστηρίζουν τεχνητή νοημοσύνη. Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για εμάς που ο ΔΑΑ μας εμπιστεύεται σε ένα τόσο κρίσιμο έργο.»