ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Σάββατο 8 Ιουνίου 2024

Ορίστηκε προσωρινός διαχειριστής για την FTI Touristik GmbH

 

Ξεκίνησε η προκαταρκτική διαδικασία αφερεγγυότητας FTI Touristik GmbH με τον ορισμό του εμπειρογνώμονα αναδιάρθρωσης και δικηγόρο τον κ. Axel Bierbach από τη δικηγορική εταιρεία Müller-Heydenreich Bierbach & Kollegen (Μόναχο) που προσπαθεί για τις ταχύτερες δυνατές λύσεις για τους πελάτες της εταιρίας.

Σημαντική είναι η υποστήριξη των παραθεριστών στους προορισμούς έχει κορυφαία προτεραιότητα, ενώ όλα τα ταξίδια με ημερομηνίες αναχώρησης έως τη Δευτέρα, 10 Ιουνίου 2024, θα ακυρωθούν από την FTI. Οι υπόλοιπες κρατήσεις πακέτων διακοπών θα πραγματοποιηθούν από άλλους παρόχους, ενώ οι νέες ταξιδιωτικές κρατήσεις μέσω διαδικτύου δεν είναι πλέον δυνατές. Οι επιχειρηματικές δραστηριότητες της εταιρίας συνεχίζονται με περιορισμούς, ενώ οι μισθοί και τα ημερομίσθια των 843 εργαζομένων της FTI Touristik GmbH θα εξασφαλιστούν έως το τέλος Αυγούστου μέσω παροχών αφερεγγυότητας.

Σε συνεργασία με το Γερμανικό Ταμείο Ταξιδιωτικής Ασφάλειας (DRSF), το οποίο έχει ήδη μια ομάδα στο Μόναχο, η FTI συνεργάζεται τώρα με τον Bierbach και την ομάδα του για να βρει τις ταχύτερες δυνατές λύσεις για όλους τους πελάτες της FTI Touristik GmbH που επηρεάζονται από την αφερεγγυότητα. Το Γερμανικό Ταμείο Ταξιδιωτικής Ασφάλειας είναι εξουσιοδοτημένο να προστατεύει τους καταναλωτές που έχουν κάνει κράτηση για οργανωμένες διακοπές ή ταξίδι με σχετικές ταξιδιωτικές υπηρεσίες με την FTI Touristik GmbH και επηρεάζονται από την αφερεγγυότητα.

«Η FTI, το DRSF και εγώ γνωρίζουμε σε τι δύσκολη και συναισθηματικά αγχωτική κατάσταση βρίσκονται τώρα οι παραθεριστές που επλήγησαν και μαζί κάνουμε ό,τι μπορούμε για να βρούμε γρήγορες και καλές λύσεις για τους πελάτες προκειμένου να αποτρέψουμε όσο το δυνατόν περισσότερες ζημιές», είπε ο προσωρινός διαχειριστής αφερεγγυότητας Axel Bierbach . Κορυφαία προτεραιότητα θα δοθεί στους περίπου 60.000 παραθεριστές που ταξιδεύουν αυτή τη στιγμή σε διάφορους προορισμούς. «Καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να διασφαλίσουμε ότι οι ταξιδιώτες μπορούν να ολοκληρώσουν τις διακοπές τους και να επιστρέψουν σπίτι τους με ασφάλεια και σύμφωνα με το πρόγραμμα», είπε. Μέχρι στιγμής, αυτή η διαδικασία ήταν πολύ δομημένη και σε μεγάλο βαθμό οργανωμένη. Για να μπορέσετε να λύσετε τυχόν προβλήματα επιτόπου, άτομα επικοινωνίας από την εταιρεία είναι διαθέσιμα για τους πελάτες FTI. Η FTI έχει δημιουργήσει μια ανοιχτή γραμμή για ερωτήσεις πελατών.

Σύμφωνα με τον προσωρινό διαχειριστή αφερεγγυότητας, τα ταξίδια όσων πελατών FTI ήθελαν να ξεκινήσουν το ταξίδι τους τις επόμενες ημέρες θα πρέπει να ακυρωθούν, καθώς δεν μπορεί να διασφαλιστεί η ομαλή διαδικασία ταξιδιού στις χώρες προορισμού. Σύμφωνα με τον Bierbach, αυτό ισχύει για όλα τα ταξίδια που έχουν κρατηθεί μέσω της FTI Touristik GmbH έως και τη Δευτέρα 10 Ιουνίου 2024.

Αυτήν τη στιγμή αναζητούνται λύσεις για ταξίδια μετά την ημερομηνία αυτή προκειμένου να μπορέσουν να πραγματοποιηθούν τα ταξίδια με τάξη. «Εργαζόμαστε με πλήρη ταχύτητα για να διερευνήσουμε όλες τις δυνατότητες για να πραγματοποιηθούν τα ταξίδια όπως έχουν προγραμματιστεί από άλλους ταξιδιωτικούς παρόχους όσο αυτό είναι δυνατό», δήλωσε ο Bierbach. Οι πελάτες θα ενημερωθούν από την FTI το συντομότερο δυνατό για το εάν και πώς μπορεί αυτό να λειτουργήσει στη πράξη. Σύμφωνα με τον προσωρινό διαχειριστή αφερεγγυότητας, βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη συνομιλίες με άλλους παρόχους. «Ελπίζουμε να βρούμε μια λύση για τα ταξίδια από την 1η Ιουλίου το αργότερο», δήλωσε ο Bierbach.

Ο Bierbach επιβεβαίωσε ότι όλες οι πληρωμές πελατών για πακέτα διακοπών που έχουν κάνει κράτηση μέσω της FTI Touristik GmbH διασφαλίζονται από το DRSF. Το DRSF θα αναλάβει τις πληρωμές που πραγματοποιούνται για υπηρεσίες που δεν παρέχονται, έτσι ώστε οι πελάτες πακέτων διακοπών να μην φοβούνται ότι θα χάσουν χρήματα λόγω της αφερεγγυότητας της FTI Touristik GmbH. Το DRSF θα επιστρέψει επίσης τυχόν προκαταβολές που πραγματοποιήθηκαν από πελάτες πακέτων διακοπών, εάν δεν είναι δυνατή η πραγματοποίηση αυτών των ταξιδιών. Το ποσοστό των κρατήσεων πακέτων περιηγήσεων στο FTI είναι πάνω από 90%.

Είναι ήδη βέβαιο ότι νέες διακοπές δεν μπορούν πλέον να κρατηθούν μέσω του FTI με άμεση ισχύ. Οι αντίστοιχες διαδικτυακές κρατήσεων είχαν ήδη απενεργοποιηθεί τη Δευτέρα, επιβεβαίωσε ο Bierbach. Συνεπώς, οι επιχειρηματικές δραστηριότητες θα συνεχιστούν μόνο σε περιορισμένο βαθμό. Ωστόσο, οι υπάλληλοι της FTI προσπαθούν να αντιμετωπίσουν όλα τα τρέχοντα ζητήματα όσο το δυνατόν γρηγορότερα και αποτελεσματικότερα. Το ειδικά διευρυμένο τηλεφωνικό κέντρο διαθέτει χωρητικότητες που συνεχίζουν να αναπτύσσονται περαιτέρω.

Ο Bierbach τώρα οργανώνει αρχικές συνομιλίες με τους υπαλλήλους και το συμβούλιο εργασίας στα κεντρικά γραφεία του Ομίλου στο Μόναχο. Σύντομα θα ενημερώσει τους εργαζόμενους για την τρέχουσα κατάσταση και τα επόμενα προγραμματισμένα βήματα. Οι μισθοί και τα ημερομίσθια περίπου 843 εργαζομένων έχουν καταβληθεί μέχρι το τέλος Μαΐου 2024. Οι εργαζόμενοι καλύπτονται από παροχές αφερεγγυότητας για την περίοδο από τον Ιούνιο έως τον Αύγουστο του 2024.

Ο προσωρινός διαχειριστής αφερεγγυότητας ξεκίνησε να διερευνά δυνατότητες πώλησης επιχειρηματικών τμημάτων της εταιρίας στη Γερμανία και στο εξωτερικό.