ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Σάββατο 29 Ιουνίου 2024

λ.Αυλωνίτης : Απρεπής, ψευδής και άδικη η επιθετική ειρωνεία της Αν. Υπουργού Υγείας κας. Αγαπηδάκη

 ‼️ Απρεπής, ψευδής και άδικη η επιθετική ειρωνεία της Αν. Υπουργού Υγείας κας. Αγαπηδάκη κατά του Στ. Κασσελάκη στη Βουλή, κατά τη διάρκεια της συζήτησης της επίκαιρης ερώτησης που κατέθεσε ο βουλευτής και Τομεάρχης Δικαιοσύνης ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Αλέξανδρος Αυλωνίτης για τα προβλήματα του Κέντρου Υγείας Παξών.


📍 Η κα. Αγαπηδάκη αναφέρθηκε ειρωνικά στον Πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αμφισβητώντας ότι ο Στέφανος Κασσελάκης επισκέφθηκε το Κέντρο Υγείας Παξών για να διαπιστώσει τα προβλήματα που υπάρχουν, κάνοντας λόγο για ολιγόωρη επίσκεψη στο πλαίσιο διακοπών. Η όλη, απαξιωτική και αφ'υψηλού, συμπεριφορά της κας. Αγαπηδάκη ξεσήκωσε την αντίδραση του βουλευτή Αλ. Αυλωνίτη, ο οποίος ζήτησε εξηγήσεις σε υψηλούς τόνους.

📍 Να υπενθυμίσουμε στην κα. Αγαπηδάκη ότι ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Στέφανος Κασσελάκης επισκέφθηκε την Κέρκυρα και τους Παξούς για πέντε ημέρες, κατά τη διάρκεια των οποίων είχε σειρά επαφών με τις αυτοδιοικητικές αρχές και επαγγελματίες, αυτοψία στο Αχίλλειο, στο Κέντρο Υγείας Παξών κ.α. Ας συγκρίνει η κα. Αγαπηδάκη την επίσκεψη Κασσελάκη στην Κέρκυρα και τους Παξούς με την επίσκεψη Μητσοτάκη στην Κέρκυρα, για τρεις μόλις ώρες, κατά τη διάρκεια των οποίων μάλιστα σημειώθηκαν τα αλήστου μνήμης περιστατικά βίαιης απώθησης της αδελφής των θυμάτων στο έγκλημα των Τεμπών κας. Πλακιά και απαξίωσης του Πρωθυπουργού στην χαμηλοσυνταξιούχο!

📍 Κατά τα λοιπά η Υφ. Υγείας παρουσίασε την “μαγική εικόνα” της ομαλής κατάστασης και των ενεργειών που καθημερινά συντελούνται για την στελέχωση των δομών υγείας. Ο κ. Αυλωνίτης κατέθεσε και τα έγγραφα που επανειλημμένως έχουν σταλεί από το Κέντρο Υγείας Παξών ζητώντας την αναγκαία ενίσχυση για την ορθή λειτουργία του αλλά και το τελευταίο έγγραφο διαμαρτυρίας της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ Κέρκυρας για την υποστελέχωση σε κρίσιμα Τμήματα και Κλινικές του Νοσοκομείου ζητώντας μετ' επιτάσεως ουσιαστικές απαντήσεις, ενώ αναφέρθηκε και στην ερώτηση που έχει καταθέσει για κάλυψη της θέσης Ογκολόγου στο νοσοκομείο Κέρκυρας, στην οποία δεν έχει λάβει απάντηση.

📍 Σε κάθε περίπτωση, εμείς δεν θα μπούμε ούτε στη λογική του “κατόπιν ενεργειών μου”, ούτε στη λογική των “ευχαριστώ” σε μια Κυβέρνηση που ούτε κατ' ελάχιστον δεν έχει ανταποκριθεί στο θεσμικό της ρόλο. Είναι απόλυτη υποχρέωση του Υπουργείου Υγείας η επίλυση των προβλημάτων στελέχωσης και ασφαλούς λειτουργίας των Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας στην περιφέρεια και ειδικά στα νησιά κι είναι απόλυτη ευθύνη του η σημερινή αλγεινή κατάσταση στο ΕΣΥ και η ταλαιπωρία που υφίστανται οι πολίτες.

📍 Συνεχίζουμε, μαζί με τους γιατρούς και τους εργαζόμενους στην υγεία, μαζί με τους πολίτες να αναδεικνύουμε τα προβλήματα και να διεκδικούμε λύσεις, με επιμονή, μαχητικότητα και αξιοπρέπεια!!!

✅ Ολόκληρη η συζήτηση στη Βουλή στο βίντεο που ακολουθεί:

https://www.youtube.com/watch?v=xaHCRq7C8uU



Η επίσκεψη του Στ.Κασσελάκη στο ΚΥ Παξών :

https://www.facebook.com/share/p/FMcTRogVfYQYX7Ck/