ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Σάββατο 22 Ιουλίου 2023

Tripadvisor: Η τεχνητή νοημοσύνη φέρνει την επανάσταση στον σχεδιασμό εξατομικευμένων διακοπών

Mια μεγάλη αναβάθμιση στο προϊόν ταξιδιωτικού σχεδιασμού της, το Trips, ανακοίνωσε η Tripadvisor, με την εισαγωγή του δημιουργού ταξιδιωτικού προγράμματος βάσει της τεχνητής νοημοσύνης. Το νέο αυτό χαρακτηριστικό, το οποίο προς το παρόν βρίσκεται σε πιλοτική φάση, αξιοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη OpenAI προκειμένου να δημιουργεί προσωποποιημένα ταξιδιωτικά δρομολόγια.

Αξιοποιώντας τα δεδομένα από περισσότερες από 1 δις. κριτικές και απόψεις της κοινότητας του Tripadvisor, ο δημιουργός ταξιδιωτικού προγράμματος με τεχνητή νοημοσύνη θα προσφέρει αξιόπιστη καθοδήγηση στους χρήστες της πλατφόρμας. Με πρόσβαση στην τεράστια βάση γνώσεων που προέρχεται από πάνω από 8 εκατ. επιχειρήσεις στην Tripadvisor, οι χρήστες θα μπορούν να επωφεληθούν από προσωποποιημένες προτάσεις οι οποίες θα ανταποκρίνονται στις προτιμήσεις τους.

Με τη νέα τεχνολογία, ξεκλειδώνουμε τις πραγματικές δυνατότητες των ασυναγώνιστων δεδομένων κριτικών και ταξιδιωτικών προθέσεων των χρηστών μας, δήλωσε ο πρόεδρος και CEO της Tripadvisor, Matt Goldberg.

Η διαδικασία είναι απλή. Οι ταξιδιώτες αναφέρουν τον προορισμό τους, τις ημερομηνίες ταξιδιού, τη συνοδεία τους στις διακοπές και το είδος των δραστηριοτήτων για τις οποίες ενδιαφέρονται. Μέσα σε δευτερόλεπτα, θα λαμβάνουν προσωποποιημένο πρόγραμμα για κάθε ημέρα των διακοπών τους, το οποίο θα μπορεί να σώζεται, να τροποποιείται και να κοινοποιείται στις ταξιδιωτικές εταιρίες.

Καθ' όλη τη διαδικασία προγραμματισμού ταξιδιού, οι χρήστες μπορούν να αλληλεπιδρούν με την τεράστια γκάμα περιεχομένου ταξιδιωτικής καθοδήγησης του Tripadvisor, συμπεριλαμβανομένων κριτικών, απόψεων, εμπειριών και φωτογραφιών από την κοινότητα. Όλο το περιεχόμενο με το οποίο αλληλεπιδρούν οι χρήστες μπορεί να αποθηκευτεί σε ένα Trip, επιτρέποντάς τους να οργανώνουν και να υλοποιούν αποτελεσματικά τα ταξιδιωτικά τους σχέδια.

Κατά τη διάρκεια της τρέχουσας πιλοτικής φάσης του, ο δημιουργός δρομολογίων με τεχνητή νοημοσύνη είναι προσβάσιμος στους χρήστες στις Ηνωμένες Πολιτείες. Έμφαση δίνεται κυρίως στις προτάσεις εμπειριών, ατραξιόν και εστιατορίων.