ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Σάββατο 22 Ιουλίου 2023

Ταξιδιωτικός παροξυσμός των Αμερικανών τον Αύγουστο και Σεπτέμβριο- στις πρώτες επιλογές η Αθήνα

 

Η άνθηση των ταξιδιών των Αμερικανών θα συνεχιστεί τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με έρευνα της εφαρμογής διαχείρισης ταξιδιών Tripit.

Ειδικότερα, η έρευνα δείχνει ότι ο όγκος των διεθνών πτήσεων τον Αύγουστο θα είναι 78% πάνω από τα επίπεδα του ίδιου μήνα το 2022, ενώ τον Σεπτέμβριο θα διπλασιαστεί.

Η Αθήνα βρίσκεται μεταξύ των κορυφαίων διεθνών προορισμών των Αμερικανών. Σύμφωνα με την έρευνα, οι κορυφαίοι διεθνείς προορισμοί πτήσεων περιλαμβάνουν το Λονδίνο, τη Ρώμη, την Αθήνα, το Παρίσι, το Μιλάνο, το Κανκούν, το Τορόντο και το Montego Bay της Τζαμάικα. Στις εσωτερικές πτήσεις κορυφαίοι προορισμοί είναι το Σικάγο, το Ντένβερ, το Σιάτλ, το Λας Βέγκας, το Λος Άντζελες, το Σαν Φρανσίσκο και το Ορλάντο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Tripit, οι ημέρες αιχμής στα ταξίδια των Αμερικανών θα είναι η 3η και η 4η Αυγούστου, καθώς και η 1η Σεπτεμβρίου.

Τα κορυφαία αεροδρόμια αναχώρησης θα είναι:

Στις 3 Αυγούστου, τα διεθνή αεροδρόμια του Σαν Φρανσίσκο, του Λος Άντζελες, του Ντένβερ, το John F. Kennedy.

Στις 4 Αυγούστου: τα διεθνή αεροδρόμια του Σαν Φρανσίσκο, του Λος Άντζελες, του Ντένβερ και του  Seattle-Tacoma. 

Στις 27 Αυγούστου είναι προγραμματισμένες οι περισσότερες πτήσεις εσωτερικού από τα αεροδρόμια Raleigh-Durham, Newark Liberty,  Hartsfield-Jackson και του Σαν Φρανσίσκο.

Η μέση διάρκεια του ταξιδιού των Αμερικανών στο εξωτερικό είναι 13,1 ημέρες και στο εσωτερικό 8,2 ημέρες.

Ως προς τα καταλύματα, σε σχέση με πέρυσι, αύξηση 47% παρουσιάζουν τα ξενοδοχεία και 34% τα ενοικιαζόμενα καταλύματα.