Στην πρόσφατη συνεδρίαση της ολομέλεια του Παγκρήτιου Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο «Wyndham Grand Crete Mirabello Bay» στον Άγιο Νικόλαο συζητήθηκαν θέματα που άπτονται του τουριστικού προϊόντος και ειδικά αυτά που αφορούν στην εξέλιξη της φετινής τουριστικής σεζόν.
Όπως ειπώθηκε, μέχρι και τώρα η πορεία της σεζόν δεν κυλά όπως αναμενόταν. Με τις κρατήσεις να έχουν πέσει σε ρυθμό «και τις προσδοκίες πλέον για φέτος να έχουν πέσει και αυτές και να είναι γενικώς συγκρατημένες σε σχέση για παράδειγμα με όσα περιμέναμε το Γενάρη ή τον Φλεβάρη όταν βλέπαμε έναν άλλο ρυθμό κρατήσεων» όπως σχολίασε και ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Σφακιανάκης.
Απ’ότι φαίνεται η ακρίβεια που πλήττει το καταναλωτικό κοινό στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες επηρεάζει τις κρατήσεις και την πληρότητα των ξενοδοχείων.
Μεταξύ άλλων, στη συζήτηση τέθηκε και το ζήτημα του τρόπου χρήσης του ελαιολάδου στα εστιατόρια των ξενοδοχειακών μονάδων της περιοχής. Αναφορά έγινε σε σχετικό Νόμο που προβλέπει να σερβίρεται στα εστιατόρια συσκευασμένο αλλά λόγω της πανδημίας όλο αυτό είχε μείνει πίσω, με κάποιες πολύ μικρές συσκευασίες που μοιράζονται να μην φτάνουν για να αναδείξουν το προϊόν.
Πλέον, όπως ειπώθηκε, θα εφαρμοστεί το σερβίρισμα του ελαιολάδου σε ποσότητα του μισού λίτρου των εστιατορίων των ξενοδοχείων και σφραγισμένο και όχι σε αμφιβόλου ποιότητας συσκευασίες, προκειμενου να στηριχθεί έτσι και η τοπική παραγωγή, στόχος που όπως είπαν και οι ξενοδόχοι πρέπει να επιτευχθεί. Με τον Παγκρήτιο Σύλλογο Διευθυντών Ξενοδοχείων πάντα να προωθεί, όπως τονίστηκε, τα κρητικά προϊόντα και ως στήριξη στην τοπική οικονομία και ως αναβάθμιση.
Πηγή: anatolh.com
Νίκος Σγουρός