ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Σάββατο 1 Ιουλίου 2023

Σε ιστορικά ρεκόρ οι δαπάνες των Αμερικανών τουριστών για διακοπές το 2023!

 

Tα 214 δισ. δολάρια αναμένεται να φτάσουν οι συνολικές δαπάνες των Αμερικανών για ταξίδια αυτό το καλοκαίρι, παρουσιάζοντας αύξηση 10% σε σχέση με τα επίπεδα του 2022, αλλά και +111% έναντι των επιπέδων 2019.

Αυτό είναι ένα από τα συμπεράσματα του 15ου ετήσιου Δείκτη Εμπιστοσύνης στις Διακοπές που συνέταξε για την Αμερικανική αγορά η Allianz Partners USA.

Την τελευταία τετραετία, οι Αμερικανοί διπλασίασαν τις δαπάνες για τις καλοκαιρινές διακοπές και αυτό το καλοκαίρι, το μέσο νοικοκυριό αναμένεται να δαπανήσει κατά μέσο όρο 2.830 δολάρια για τις διακοπές του, ξεπερνώντας το φράγμα των 2.000 δολαρίων για τέταρτη φορά από την έναρξη του Δείκτη της Allianz το 2009.

Η άνοδος της μέσης δαπάνης ανά νοικοκυριό εκτοξεύθηκε κατά 39% έναντι του 2019, και σημείωσε άνοδο 7% έναντι του 2022 και 33% έναντι του 2021.

Ο διευθυντής εξωτερικών επικοινωνιών της Allianz Partners USA, Daniel Durazo, επισημαίνει ότι, παρά το συνδυασμό του πληθωρισμού και της ισχυρής ζήτησης, που έχουν ως αποτέλεσμα τη συνεχή διόγκωση των τιμών στα ταξίδια, η έρευνα έδειξε ότι οι Αμερικανοί συνεχίζουν να είναι πρόθυμοι να δαπανούν πολλά χρήματα για τις καλοκαιρινές διακοπές τους.

Σύμφωνα με την Ένωση Ταξιδιών των ΗΠΑ (USTA), η ζήτηση για αερομεταφορές αναμένεται να είναι η ισχυρότερη από το 2019 και δυνητικά η ισχυρότερη στην ιστορία, καθώς σε έρευνα της Ένωσης για το β’ τρίμηνο του 2023 διαπιστώθηκε ότι το 26% των Αμερικανών σχεδιάζουν να αυξήσουν τα ποσά που θα δαπανήσουν για ταξίδια αναψυχής μέσα στο επόμενο τρίμηνο, αυξημένοι κατά 19% έναντι του πρώτου τριμήνου.

Αντίστοιχα ευρήματα αποκαλύπτει και η έρευνα Summer Travel Forecast της Expedia, σύμφωνα με την οποία οι αναζητήσεις για πτήσεις από τον Ιούνιο έως τον Αύγουστο παρουσίασαν αύξηση 25% έναντι της αντίστοιχης περιόδου του 2022. Το ενδιαφέρον για διεθνείς προορισμούς επίσης σε Ασία και Ευρώπη παρουσίασε τριψήφια αύξηση.

Επιπλέον, σύμφωνα με την USTA, το 52% των Αμερικανών δήλωσαν ότι θα ταξίδευαν περισσότερο για αναψυχή μέσα στο ερχόμενο εξάμηνο αν δεν υπήρχε τόσο μεγάλη ταλαιπωρία, έναντι αντίστοιχου ποσοστού 29% το πρώτο τρίμηνο.

Το 42% δήλωσε ότι έχει ήδη ταξιδέψει αεροπορικώς για λόγους αναψυχής το περασμένο 12μηνο, και το 35% εξ αυτών ότι έχει αντιμετωπίσει καθυστερήσεις ή ακυρώσεις πτήσεων. Ωστόσο, το 32% ανέφερε ότι έμεινε πολύ ικανοποιημένο από την εμπειρία πτήσης.