ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Σάββατο 4 Μαρτίου 2023

Silver Travel Advisor :Το 93% των Βρετανών άνω των 50 ετών προγραμματίζουν διακοπές το 2023

 

Η συντριπτική πλειονότητα των Βρετανών ηλικιωμένων, που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση από τον ειδικό διαδικτυακό πράκτορα για ταξιδιώτες άνω των 50 ετών Silver Travel Advisor σχεδιάζουν διακοπές το 2023. Μάλιστα, τα τρία τέταρτα θέλουν να ταξιδέψουν περισσότερες από μία φορές.

Η πλατφόρμα Silver Travel Advisor ρώτησε 6.149 άτομα άνω των 50 ετών για τα ταξιδιωτικά τους σχέδια το 2023 και διαπίστωσε ότι το 93% θέλει να ταξιδέψει φέτος, με το 76% να δηλώνει ότι θα κάνει περισσότερες από μία διακοπές.

Περισσότεροι από εννέα στους 10 (91%) φαίνονται απτόητοι από το αυξανόμενο κόστος ζωής, καθώς σκοπεύουν να ταξιδέψουν περισσότερο ή περίπου το ίδιο με το 2022 και το 90% δήλωσε ότι θα ξοδέψει περισσότερα ή περίπου τα ίδια με πέρυσι.

Σχεδόν οι μισοί (47%) δήλωσαν ότι οι δαπάνες για διακοπές είναι η κορυφαία προτεραιότητα την οποία δεν θα θυσίαζαν. Μοιράζεται επίσης το ποσοστό όσων είπαν ότι ο πληθωρισμός και το κόστος ζωής επηρεάζουν ή δεν επηρεάζουν την οικονομική τους κατάσταση.

Λίγο περισσότεροι από τους μισούς (53%) δήλωσαν, επίσης, ότι θα ψάξουν περισσότερο για πιο οικονομικές διακοπές, ψάχνοντας εκπτώσεις και  πρόσθετα προνόμια.

Οι διακοπές στην παραλία παραμένουν δημοφιλείς για τους ταξιδιώτες άνω των 50, με τους προορισμούς μικρών αποστάσεων να καταλαμβάνουν την πρώτη θέση. Ψηλά στην ατζέντα, όμως, βρίσκονται και η Καραϊβική, η Ασία και η Βόρεια Αμερική.

Το ένα τρίτο (34%) σχεδιάζει να επιλέξει ένα ξενοδοχείο all-inclusive και το 33% θα επιλέξει ένα ξενοδοχείο με πρόγραμμα γευμάτων, όπως ημιδιατροφή, πληρώνοντας εκ των προτέρων ώστε να να αποφύγει επιπλέον κόστος στο θέρετρο.

Το 38% λέει ναι στην κρουαζιέρα διάρκειας 14 διανυκτερεύσεων ή περισσότερο.

Ο Kerry Gallagher, διευθυντής μάρκετινγκ της πλατφόρμας δήλωσε ότι η έρευνα δείχνει ότι οι "ασημένιοι ταξιδιώτες"  θέλουν να ταξιδέψουν το 2023, χωρίς σημάδια υποχώρησης λόγω της οικονομικής κρίσης και, ως εκ τούτου, αυτή η κατηγορία ταξιδιωτών είναι αναμφισβήτητα ένα από τα πιο πολύτιμα δημογραφικά γκρουπ που πρέπει να στοχεύσουν οι προορισμοί και οι τουριστικές επιχειρήσεις το 2023.