ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2022

Σε ξενοδοχεία οικονομικής μεσαίας κλίμακας επενδύει η Marriott International

 

Η Marriott International αποκτά το σήμα City Express και αναπτύσσεται σε ξενοδοχεία μεσαίας κλίμακας.

Η ξενοδοχειακή αλυσίδα κατέληξε σε συμφωνία με την Hoteles City Express SAB (Hoteles City Express SAB de CV) για την απόκτηση του υψηλής εκτίμησης χαρτοφυλακίου επωνυμίας City Express.

Η κίνηση σηματοδοτεί την είσοδο της Marriott στο προσιτό (οικονομική κατηγορία) τμήμα μεσαίας κλίμακας, με την 31η επωνυμία της.

Το χαρτοφυλάκιο αποτελείται αυτήν τη στιγμή από 152 ξενοδοχεία, συμπεριλαμβανομένων 17.356 δωματίων σε 75 πόλεις στο Μεξικό και τρεις επιπλέον χώρες στη Λατινική Αμερική.

Με το κλείσιμο της συναλλαγής, η μάρκα και το χαρτοφυλάκιο ξενοδοχείων θα γίνουν μέρος του συστήματος franchise της Marriott.

Η Marriott θα αποκτήσει επίσης τα δικαιώματα franchise σε πέντε υπό κατασκευή έργα που βρίσκονται υπό κατασκευή, που αντιπροσωπεύουν επιπλέον 676 δωμάτια.

Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας, η Marriott θα πληρώσει 100 εκατομμύρια δολάρια για το χαρτοφυλάκιο ξενοδοχείων της επωνυμίας, σχετικά εμπορικά σήματα, πνευματική ιδιοκτησία, το City Premios πρόγραμμα πίστης και άλλα περιουσιακά στοιχεία και υποχρεώσεις που σχετίζονται με το εμπορικό σήμα.

Οι προμήθειες franchise αναμένεται να είναι περίπου 10 εκατομμύρια δολάρια για το υπάρχον χαρτοφυλάκιο.

Το χαρτοφυλάκιο ξενοδοχείων

City Express

City Express Plus

City Express Suites

City Express Junior

City Centro

Η συναλλαγή αναμένεται να καταστήσει τη Marriott τη μεγαλύτερη ξενοδοχειακή εταιρεία στην Καραϊβική και τη Λατινική Αμερική (CALA), αυξάνοντας την παρουσία της στην περιοχή κατά 45%, σε 486 ακίνητα σε 37 χώρες.


Δεδομένης της υψηλής ανάπτυξης του προσιτού τμήματος της μεσαίας κλίμακας, η εταιρεία βλέπει μια σημαντική ευκαιρία να επεκτείνει περαιτέρω το εμπορικό σήμα City Express by Marriott στην περιοχή CALA, καθώς και σε άλλες τοποθεσίες.