ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2022

Επιτακτική η ανάγκη διενέργειας νέου διαγωνισμού για την κατάταξη διπλωματούχων πλοιάρχων και μηχανικών στο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

 

Με το άρθρ. 20 του Ν. 4676/20 θεσπίστηκε η απευθείας κατάταξη Αξιωματικών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ειδικότητας Κυβερνητών και Μηχανικών, οι οποίοι θα προέρχονται από πτυχιούχους Πλοιάρχους και Μηχανικούς Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού (Α.Ε.Ν.).

Η πρότασή μας αυτή είχε συμπεριληφθεί σε υπόμνημά μας προς τον Υπουργό Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Πλακιωτάκη, ο οποίος από την πρώτη στιγμή αναγνώρισε την αναγκαιότητα πρόσληψης Διπλωματούχων Πλοιάρχων και Μηχανικών στο Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή.

Ακολούθησε ο σχετικός διαγωνισμός και περί τα μέσα Νοέμβρη αναμένεται η αποφοίτηση των 101 νεοκαταταγέντων Σημαιοφόρων Λ.Σ. απευθείας κατάταξης, ειδικότητας Κυβερνήτη και Μηχανικού, οι οποίοι θα στελεχώσουν άμεσα τα πλωτά επιχειρησιακά μέσα του Σώματος.

Επειδή η κατάταξη Διπλωματούχων Πλοιάρχων και Μηχανικών στο Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή καθίσταται επιτακτική ώστε να καλυφθούν οι υφιστάμενες ανάγκες αλλά και λόγω των αναμενόμενων προμηθειών, που θα αυξήσουν σημαντικά τη δύναμη των πλωτών μέσων τα επόμενα χρόνια, και επειδή η ενίσχυση-στήριξη των συναδέλφων μας, που υπηρετούν στα πλωτά μέσα του Λ.Σ.- ΕΛ.ΑΚΤ. βρίσκεται για την Ομοσπονδία μας σε υψηλή προτεραιότητα

Καλούμε την ηγεσία μας να εκκινήσει τις απαιτούμενες διαδικασίες για νέο αντίστοιχο διαγωνισμό απευθείας κατάταξης Διπλωματούχων Πλοιάρχων και Μηχανικών σύμφωνα με το άρθρ. 20 του Ν. 4676/20.

Για την Ομοσπονδία μας το σημαντικότερο παράγοντα των πλωτών μέσων αποτελεί το έμψυχο δυναμικό τους και κάθε πράξη ενίσχυσης-στήριξη των πληρωμάτων θα αναβαθμίσει και τη λειτουργία των πλωτών μέσων Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., εξασφαλίζοντας αφενός την αποτελεσματικότερη επιχειρησιακή τους ικανότητα και αφετέρου την ομαλή και ασφαλή εργασία των στελεχών, που υπηρετούν σε αυτά.