ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ

Ει βούλει καλώς ακούειν, μάθε καλώς λέγειν, μαθών δε καλώς λέγειν, πειρώ καλώς πράττειν, και ούτω καρπώση το καλώς ακούειν. (Επίκτητος)

(Αν θέλεις να σε επαινούν, μάθε πρώτα να λες καλά λόγια, και αφού μάθεις να λες καλά λόγια, να κάνεις καλές πράξεις, και τότε θα ακούς καλά λόγια για εσένα).

Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2022

Οι καιροί των φθηνών διακοπών στην Τουρκία έχουν παρέλθει

 

Στο μέλλον δεν θα υπάρχουν δωμάτια στην Αττάλεια των 20 ή 30 ευρώ, δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων και Επενδυτών Μεσογειακού Τουρισμού (AKTOB), Erkan Yağcı, τονίζοντας ότι οι καιροί των φθηνών διακοπών στη χώρα έχουν παρέλθει.

Ο κ. Yağcı βλέπει την Τουρκία ως έναν μελλοντικό προορισμό που δίνει έμφαση στην ποιότητα και την υγεία.

Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Ξενοδοχείων Τουρκίας, Bülent Bülbüloğlu, επιβεβαιώνει την τάση αυτή, όμως σημειώνει ότι ακόμη κι αν τα ξενοδοχεία της χώρας ακριβύνουν λόγω της υψηλής ζήτησης, θα συνεχίσουν να έχουν πλεονέκτημα σε επίπεδο τιμών σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Παράλληλα, οι τιμές των βασικών αγαθών που αγοράζουν οι τουρίστες είναι επίσης πιο «τσιμπημένες» στη χώρα, ανεβάζοντας περαιτέρω το τελικό κόστος διακοπών. Κατά την πρόσφατη ανακοίνωση της ετήσιας έρευνας οικογενειακών διακοπών του βρετανικού Post Office, η Τουρκία χάνει φέτος την πρωτοκαθεδρία της στην κατάταξη των φθηνότερων προορισμών όσον αφορά το κόστος των δημοφιλέστερων προϊόντων που αγοράζουν οι τουρίστες στις διακοπές τους, με τη Βουλγαρία να αναδεικνύεται η φθηνότερη, για πρώτη φορά μετά το 2014.

Η έρευνα ανέφερε ότι τα κόστη στην Τουρκία εκτοξεύθηκαν κατά 11% έναντι των επιπέδων προ πανδημίας, με τα εστιατόρια, τα καφέ και τα καταστήματα να έχουν ανεβάσει τις τιμές τους για να προστατευθούν από την πτώση της λίρας.